tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επίσκεψη Αντώνη Μαρκούλη στο Νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ Βέροιας

Το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και το ΕΚΑΒ (Τομέα Βέροιας) επισκέφθηκε την Πέμπτη (18.05) ο Αντώνης Μαρκούλης, υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας.

Στο Γ.Ν. Βέροιας επισημάνθηκαν ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες (αναισθησιολόγοι, γαστρεντερολόγος, χειρουργοί, παθολογοανατόμος), ενώ προβλήματα παρατηρούνται και στην κάλυψη των υπηρεσιών. Ζήτημα υφίσταται στα ραντεβού, που προγραμματίζονται για 6 μήνες μετά. Αναφορά έγινε στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και στην τιμωρητική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έθεσε τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων σε αναστολή χωρίς καταβολή μισθών. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για την επιστροφή των οφειλόμενων σε βάθος τριετίας. Αίτημα των εργαζόμενων αποτελεί, επίσης, η εξίσωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, ανεξαρτήτως του χώρου εργασίας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι την καθαριότητα και τη σίτιση έχουν αναλάβει ιδιώτες, πλην όμως στους ίδιους τομείς υπηρετεί και επικουρικό προσωπικό του Δημοσίου, οπότε ελέγχεται εάν οι μισθοί των εργαζομένων των δύο κατηγοριών είναι ίδιοι. Επίσης, λόγω των σχετικών περιορισμών που τίθενται από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, παρατηρούνται ανισότητες στα ωράρια των εργαζομένων. Σημαντικό είναι το πρόβλημα με τους γιατρούς των επειγόντων, όπου σημειώνονται σημαντικές ελλείψεις. Απαραίτητη κρίνεται η δημιουργία κινήτρων (αύξηση μισθών, μείωση φορολογικών συντελεστών), ώστε οι γιατροί να αρχίσουν να στελεχώνουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Όσον αφορά στο διοικητικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι, αντί να μειώνεται, αυξάνεται δραματικά η γραφειοκρατία. Ήδη υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ίδιου του διοικητικού προσωπικού του Γ.Ν. Βέροιας η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων.

markoulis IMG 7413

Όσον αφορά στο ΕΚΑΒ, ως κυριότερο πρόβλημα επισημάνθηκε η υποστελέχωσή του. Απαιτούνται το λιγότερο 50 άτομα για την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ Ημαθίας. Για καθένα ασθενοφόρο απαιτούνται τουλάχιστον 10 άτομα, ώστε να είναι λειτουργικό καθ’ όλο το έτος. Με 29 «μάχιμους» εργαζόμενους, το ΕΚΑΒ Ημαθίας δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες της Π.Ε. Ημαθίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσληψη μονίμων έχει να γίνει από το μακρινό… 1998! Ελλείψεις υφίστανται και στα ασθενοφόρα, καθώς υπάρχουν μόλις 3 διαθέσιμα για άμεση δράση. Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η μακρά παραμονή των οχημάτων στα συνεργεία για την επισκευή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την αλλαγή μίας μίζας χρειάστηκαν 2 ολόκληροι μήνες! Εμφανές είναι το πρόβλημα και στις υποδομές, ενώ οι συνθήκες εργασίας χαρακτηρίστηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους ως «τριτοκοσμικές». Τρεις προκηρύξεις για το επικουρικό προσωπικό δεν υλοποιήθηκαν και δεν προχώρησε η διαδικασία πρόσληψης των επιτυχόντων, καθώς οι σχετικές θέσεις είχαν ήδη καλυφθεί και δεν υπήρξε ανάλογη τροποποίηση της οικείας υπουργικής απόφασης, ώστε να καταστεί δυνατή η πρόσληψη και των υπολοίπων επιτυχόντων. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ημαθίας έχουν ήδη υποβάλει έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ παράλληλα υπέβαλαν και σχετικό υπόμνημα στον υφυπουργό Βεσυρόπουλο, με το οποίο επισημαίνουν τις παραπάνω ελλείψεις. Ωστόσο, ο τελευταίος περιορίστηκε, όπως δήλωσαν, να ασκήσει καθήκοντα… αγγελιαφόρου και προώθησε το υπόμνημά τους στα… συρτάρια των Αθηνών.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στο 7% του ΑΕΠ σε βάθος τετραετίας. Προχωράμε άμεσα σε γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΣΥ. Με εισαγωγικό μισθό 2.000 ευρώ στους γιατρούς, με ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με νέα δέσμη κινήτρων (εργασιακών, οικονομικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, επιστημονικής εξέλιξης) για την προσέλκυση ιατρικού δυναμικού στο ΕΣΥ, με ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες / νησιωτικές περιοχές αλλά και για τις ειδικότητες σε έλλειψη και τα άγονα τμήματα και κλινικές σε όλη τη χώρα. Μονιμοποιούμε όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, και προχωράμε σε 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, με παράλληλη θεσμοθέτηση μηχανισμού αυτόματης κάλυψης κενών συνταξιοδότησης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69