tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νέο σύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα στο Νοσοκομείο Νάουσας

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και μπήκε σε πλήρη λειτουργία το νέο σύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα του Νοσοκομείου Νάουσας σε ειδικά διαμορφωμένο και ανακαινισμένο χώρο του Ακτινολογικού Τμήματος.

Το νέο ακτινολογικό συγκρότημα παραδόθηκε μετά από διεθνή ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens. Η έγκριση διενέργειας διαγωνισμού έλαβε μέρος το 2020 κατόπιν απόφασης Δ.Σ. του Γ.Ν. Ημαθίας και η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς το Ιανουάριο 2023.

Οι νέες τεχνολογίες επιτρέπουν:

  • Αυτόματη τοποθέτηση της λυχνίας ανάλογα με την εξέταση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί.
  • Αυτόματη χρήση διαφραγμάτων - περιορισμός του πεδίου ακτινοβόλησης βάση της εξέτασης που πραγματοποιείται με τη χρήση πολλαπλών ανιχνευτών άμορφου σεληνίου υψηλής ανάλυσης. Έτσι προστατεύεται ο εξεταζόμενος με λιγότερη δόση ακτινοβολίας ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η διαγνωστική ικανότητα λαμβανομένων εικόνων.
  • Εξετάσεις θώρακος με τεχνική διπλής ενέργειας που επιτρέπει πέραν της κλασικής ακτινογραφίας να λαμβάνονται δύο επιπλέον εικόνες όπου στην πρώτη απεικονίζονται τα μαλακά μόρια και στη δεύτερη τα οστά.
  • Εξετάσεις εκτεταμένης όψης όπου μπορεί να απεικονισθεί όλο το πόδι και η σπονδυλική στήλη για περιπτώσεις όπως αυτή της σκολίωσης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69