tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στο νέο σύστημα κοστολόγησης DRG εντάχθηκαν τα Γ.Ν. Βέροιας, Γιαννιτσών και Έδεσσας

Με τα Γενικά Νοσοκομεία της Βέροιας, των Γιαννιτσών και της Έδεσσας ξεκίνησε η ένταξη όλων των νοσοκομείων της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) στο νέο σύστημα κοστολόγησης μεηλεκτρονικό φάκελο, DRG. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα κωδικοποίησης ιατρικών πράξεων και διαγνώσεων, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος ξεκίνησε από το ΠΑΓΝΗ, αλλά πλέον εφαρμόζεται σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Επίσης, έχει ήδη υιοθετηθεί και στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ ακολουθεί τα πρότυπα των αντίστοιχων προηγμένων συστημάτων υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτιμάται πως με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η μετάβαση των νοσοκομείων στη ψηφιακή εποχή με την υπερπήδηση εμποδίων όπως είναι αυτά της γραφειοκρατίας, την κατάργηση φυσικών αρχείων, καθώς και την ομογενοποίηση ιατρικών πληροφοριών, τη δυνατότητα ελέγχων από τα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά. Εν γένει υπολογίζεται ότι το σύστημα συμβάλει στην ορθότερη διοίκηση των νοσοκομειακών μονάδων. Έτσι μπορεί να ποσοτικοποιηθεί και να αξιολογηθεί η απόδοση ενός νοσοκομείου και βάσει αυτού θα υλοποιείται και η χρηματοδότηση του. Απώτερος σκοπός σε κάθε περίπτωση αποτελεί η διαφάνεια, μέσω της μέτρησης της νοσοκομειακής δραστηριότητας καθώς και η  αναβάθμιση της αποδοτικότητας των δομών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69