tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ισαακίδης: Το νέο νομοσχέδιο για την υγεία αλλάζει πράγματα που δεν επιδέχονται αλλαγή

Την αντίθεση του στο νέο Νομοσχέδιο για την Υγεία εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας σε συνέντευξη τύπου. Ο πρόεδρος Μάκης Ισαακίδης τόνισε ότι σκόπιμα ψηφίστηκε αυτή την περίοδο επειδή οι ιατρικοί σύλλογοι λόγω εκλογών δεν είχαν διοικήσεις και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Τεκμηριώνοντας την διαφωνία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, ο κ. Ισαακίδης τόνισε ότι από την πανδημία κορονοϊού μάθαμε πολλά πράγματα, όπως ότι χρειαζόμαστε ένα δυνατό δημόσιο σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού, είτε σε πρωτοβάθμια στάδιο είτε σε δευτεροβάθμιο. Ο κ. Ισαακίδης τόνισε ότι το σημερινό δημόσιο σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει το όριο ζωής του αλλά παρόλα αυτά στην Ημαθία, με την λειτουργία των δυο νοσοκομείων, στάθηκε όρθιο και κάλυψε τις ανάγκες του πληθυσμού την περίοδο του κορονοϊού (λίγα περιστατικά έφυγαν εκτός νομού είπε ο κ. Ισαακίδης). Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε ακόμη ότι την περίοδο της πανδημίας μάθαμε ότι η δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι ανύπαρκτη και ότι δημόσιος και ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνλειτουργήσουν κάτω από διαφανείς συνθήκες.

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την υγεία που πρόσφατα έγινε νόμος του κράτους, ο κ. Ισαακίδης είπε ότι αλλάζει κάποια πράγματα που δεν επιδέχονται αλλαγή.

Ποια είναι αυτά;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών. Με το νέο νομοσχέδιο επιτρέπεται σε γιατρούς του δημοσίου να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο και στους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να λειτουργήσουν και στο δημόσιο σύστημα παράλληλα. Αυτό μεταξύ των άλλων, δημιουργεί μεγάλη δυσκολία σε νέους γιατρούς να βρουν θέση εργασίας και θα αυξήσει το κύμα φυγής τους στο εξωτερικό.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ισαακίδη, αλλάζει και ο τρόπος εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών. Δηλαδή, οι ειδικευόμενοι θα προσλαμβάνονται μόνο από τα πολύ μεγάλα νοσοκομεία και από εκεί θα διοχετεύονται στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Με αυτή την πρόβλεψη, ο ειδικευόμενος γιατρός χάνει το δικαίωμα της επιλογής νοσοκομείου.

"Δεν υιοθετούμε ότι για να γίνει ένα νέο σύστημα υγείας πρέπει να αποδμηθεί το προηγούμενο. Κρατάμε τα θετικά του παλαιού συστήματος και εργαζόμαστε για να διορθώσουμε τα αρνητικά" σχολίασε ο κ. Ισαακίδης και πρόσθεσε: "Ο νέος νόμος θα επιφέρει αναταραχή στον τομέα της υγείας. Θα την πληρώσει ο πολίτης. Αν θέλουμε ένα σοβαρό και σύγχρονο σύστημα υγείας θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα οικονομικά δεδομένα. Οι δαπάνες της χώρας στην υγεία πρέπει να ανέλθουν στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο".

Για τα τοπικά ζητήματα, ο κ. Ισαακίδης τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή στο θέμα των δυο παθολογικών κλινικών (Βέροια και Νάουσα) που λειτουργούν με ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. "Οι γιατροί που εργάζονται αυτή την στιγμή δίνουν μεγάλο αγώνα για να ανταπεξέλθουν οι κλινικές" σχολίασε.

Επίσης, επειδή το σύστημα του προσωπικού γιατρού δεν προχώρησε και δεν φαίνεται να προχωρά σύντομα, θα επιβαρυνθούν τα Κέντρα Υγείας και πρέπει να υποστηριχθούν.

Ο κ. Ισαακίδης αναφερόμενος στους εργαστηριακούς γιατρούς, είπε ότι παράγουν χρέη και ότι η πολιτεία πρέπει να σταματήσει την διαδικασία των rebates και clawback.

Για το πρόσφατο συμβάν στο Νοσοκομείο Βέροιας, με την καταγγελία χρηματισμού γιατρού, είπε ότι οι ασθενείς τέτοιες καταγγελίες πρέπει να τις κάνουν στον Ιατρικό Σύλλογο. 

Τέλος, για το θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους, είπε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Εκτός από τον κ. Ισαακίδη, στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ Χριστίνα Αθανασιάδου, Πέτρος Θέμελης και Ελένη Μπάμπαλου.

Δείτε στο  βίντεο την τοποθέτηση του κ. Ισαακίδη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69