tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κ.Υ Βέροιας: Ομιλία με θέμα «Ακράτεια ούρων- ασκήσεις πυελικού εδάφους»

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενημέρωσης της κοινότητας, το Κ.Υ. Βέροιας σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου, πραγματοποίησε με επιτυχία (30/11/2022), ενημερωτική δράση με θέμα την “Ακράτεια ούρων”, από τον Ουρολόγο της Μονάδας, Βασίλειο Χρυσάφη και τη μαία, Αναστασία Καλλιούπη.

Η ακράτεια ούρων επηρεάζει πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως και χαρακτηρίζεται ως οποιαδήποτε ακούσια απώλεια ούρων, που προκαλεί προβλήματα υγιεινής ή κοινωνικό περιορισμό. Πληθυσμιακές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες πάσχουν δυο φορές πιο συχνά από τους άνδρες.

Ο ουρολόγος του Κέντρου Υγείας Βέροιας, ανέπτυξε τους τύπους της ακράτειας, την επιδημιολογία, την αιτιολογία και τους τρόπους αντιμετώπισης της και έλυσε τις απορίες του κοινού, ενώ η μαία μίλησε για την πρόληψη της ακράτειας και εκπαίδευσε τις γυναίκες στην αντιμετώπιση της με τη βοήθεια
ασκήσεων των μυών του πυελικού εδάφους (kegel).

Ο ουρολόγος Βασίλειος Χρυσάφης επισήμανε: «Η ακράτεια ούρων ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζεται ως ένα θέμα ταμπού και από τους άντρες και από τις γυναίκες. Το γεγονός αυτό πολλές φορές οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό ακόμα και σε ψυχικές διαταραχές. Είναι μύθος ότι η ακράτεια ούρων είναι αναπόφευκτη συνέπεια της παρόδου των ετών, όπως επίσης ότι δε θεραπεύεται. Με την ενημέρωση, την πρόληψη και τις κατάλληλες κατευθύνσεις από τους ειδικούς τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.»

«Στόχος μας είναι το άνοιγμα προς την κοινότητα και η συνεχής συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την ενημέρωση του πληθυσμού από ειδικούς σε θέματα που τους αφορούν. Δίνουμε το παρόν και συνεχίζουμε!», δήλωσε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Υ.-γιατρός, Χριστίνα Αθανασιάδου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69