tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Απεργιακή κινητοποίηση στη Νάουσα για την κατάσταση στην Υγεία

ergatiko-kentro-naoysas

Συλλαλητήρια για θέματα που αφορούν τον τομέα Υγείας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 1 Απρίλη το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Καρατάσου στις 6μμ. Τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου είναι:

  • Να επαναλειτουργήσουν οι 8 βασικές κλινικές του νοσοκομείου Νάουσας, όπως υπήρχαν πριν τις συγχωνεύσεις.
  • Να προσληφθούν γιατροί στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) με τις βασικές ειδικότητες σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, όπως προϋπήρχαν.
  • Να νοσηλεύονται όλοι οι ανασφάλιστοι χωρίς προϋποθέσεις.
  • Να παρθούν μέτρα προστασίας – εξυπηρέτησης σε όλα τα χωριά

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: "Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μαγαζάτορες,
• Οι τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο σε γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό συνεχίζουν να υπάρχουν και καθιστούν ανήμπορη τη λειτουργία του, δε μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων του δήμου.
• Στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) είναι μόνο 7 γιατροί χωρίς τις βασικές ειδικότητες, με σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό – βοηθητικό, αλλά και διοικητικό προσωπικό.
• Εκατοντάδες ανασφάλιστοι εργάτες, αγρότες, μαγαζάτορες δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό, φάρμακα και εξετάσεις. Συνεχίσουμε να πληρώνουμε 5ευρο για είσοδο, 1 ευρώ για κάθε συνταγή, να πληρώνουμε γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες μέσα και έξω από το Νοσοκομείο.
• Εκατοντάδες αγρότες, μαγαζάτορες δε μπορούν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
• Συνεχίζουν να περιφέρονται ασθενείς στα νοσοκομεία της περιοχής για να βρουν γιατρό. Υποχρεώνονται ασθενείς σε διακομιδή χωρίς ασθενοφόρο, ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ και ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές παθήσεις.
• Οι εργολαβικές εργαζόμενες στη σίτιση – καθαριότητα με 200 – 400 ευρώ το μήνα συνεχίζουν να υπάρχουν και μάλιστα απλήρωτες για 2 μήνες το 2014.
• Η πολιτική που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε αυτοτελείς, αυτοχρηματοδοτούμενους οργανισμούς συνεχίζει να υπάρχει μαζί με το κριτήριο της «επισκεψιμότητας» για την παραμονή ή όχι των μονάδων υγείας.
• Τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται και συνεχίσουν να «θάβονται». Η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, εποχικοί εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε τα 50 ένσημα για να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας, εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες δε μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα.
• Συνεχίζει να υπάρχει η πολιτική που απαλλάσσει – μειώνει ασφαλιστικές εισφορές των βιομηχάνων μαζί με όλα τα προνόμιά τους που παραμένουν.
• Παραμένει η κινητικότητα και η εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες υγείας.

Με βάση τα στοιχεία, συγκριτικά με το 2011, αποδεικνύεται η επικίνδυνη πλέον κατάσταση που αφορά την υγεία των λαϊκών στρωμάτων.

Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας -πρόνοιας είναι απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που θέλουν να μετατρέψουν την υγεία- πρόνοια σε εμπόρευμα. Που θέλουν τα δημόσια νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις και οι ασθενείς σαν πελάτες που να αγοράζουν την γιατρειά τους!!

Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια λογική. Παρά τα όποια μεγάλα λόγια δεν κάνει κανένα λόγο για την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Τα προβλεπόμενα κονδύλια και οι αναμενόμενες προσλήψεις σε προσωπικό δεν αρκούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες των νοσοκομείων".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69