tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι να κάνετε αν σπάσετε το πόδι σας

Εύκολα σπάει κανείς το πόδι του, είπε από πτώση, είτε από αυτοκινητικό ατύχημα, είτε από τραυματισμό σε κάποιο άθλημα. Αν δυστυχώς βρεθείτε στην θέση να έχετε σπασμένο πόδι, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.

Μείνετε ακίνητοι μέχρι να πάρετε βοήθεια

Όταν αρχίσετε να υποπτεύεστε ότι το πόδι σας έχει σπάσει, μείνετε ακίνητοι. Τηλεφωνήστε σε κάποιον γιατρό και ρωτήστε τον αν μπορεί να έρθει στο σπίτι σας ή ζητήστε από κάποιον άλλον, να σας πάει σε έναν γιατρό. Αν είστε έξω, μπορείτε να καλέσετε ένα ταξί.

Δείτε έναν γιατρό

Αν παρουσιάσετε συμπτώματα σπασμένου ποδιού, σε καμία περίπτωση μην σκεφτείτε ότι θα γίνετε καλά από μόνοι σας και ότι δεν χρειάζεται να σας δει κάποιος ειδικός.

Επικοινωνήστε όσο πιο γρήγορα γίνεται με κάποιον γιατρό, και αν δεν είστε σε θέση να πάτε μέχρι κάποιο ιατρείο, βρείτε κάποιον γιατρό κατ οίκον. Εξάλλου, πλέον οι ακτινογραφίες κατ οίκον γίνονται με μεγάλη ευκολία.

Έπειτα, ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που σας έδωσε ο γιατρός κατά γράμμα, ώστε να γίνετε ακμαίοι το συντομότερο δυνατόν

Βάλτε πάγο

Είναι πολύ σημαντικό, να βάζετε πάγο στο σπασμένο πόδι σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα το αποτρέψετε απ’ το να πρηστεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, σιγουρευτείτε πως η παγοθήκη σας είναι πάντα γεμάτη.

Αγοράστε πατερίτσες

Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα με ένα σπασμένο πόδι, αν δεν έχετε ένα ζευγάρι πατερίτσες. Χωρίς αυτές δεν θα μπορείτε να περπατήσετε, αλλά ακόμα και αν μπορείτε να περπατήσετε, θα κάνετε τον τραυματισμό χειρότερο.

Πριν αγοράσετε πατερίτσες, δοκιμάστε τες, σιγουρευτείτε πως σας βοηθάνε να περπατάτε όσο πιο άνετα γίνεται και ότι είναι στο σωστό μέγεθος.

Ξεκουραστείτε

Όσες δουλειές και να έχετε να κάνετε, είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε, για όσες μέρες σας πει ο γιατρός σας. Πάρτε άδεια για λίγο απ’ την δουλειά ή -αν είναι δυνατόν- ζητήστε να δουλέψετε κάποιες μέρες εξ αποστάσεως.

Ιδανικά, αν έχετε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο, που μπορεί να σας βοηθήσει κάποιες μέρες, ζητήστε του να έρθει απ’ το σπίτι σας και να σας βοηθήσει με τις δυσκολότερες δουλειές.

Κάντε μπάνιο με σακούλα

Σίγουρα θα σας πει και ο γιατρός, ότι δεν πρέπει να βραχεί το πόδι που έχει τον γύψο. Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει πάντοτε κατά την ώρα του μπάνιου, να φοράτε γύρω από το σπασμένο πόδι σας μία σακούλα, για να το προστατεύει απ’ το νερό.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69