tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

3 πράγματα που αυξάνουν το άγχος σας - πώς να τα αντιμετωπίσετε

Αν είστε γενικά ένας πολύ αγχώδης άνθρωπος, το πιο πιθανό είναι ότι προσπαθείτε να βρείτε όσους τρόπους μπορείτε για να μειώσετε το άγχος που νιώθετε μέσα στην ημέρα. Και είναι λογικό. Κανείς δεν θέλει να περνά όλη του τη ζωή μέσα στο άγχος. Αλλά έχετε αναρωτηθεί αν υπάρχουν ορισμένα πράγματα που, ενώ σας φαίνονται αθώα, χειροτερεύουν στην πραγματικότητα το άγχος σας;

Είστε στο σωστό σημείο για να δείτε μερικά από αυτά.

  1. Δεν έχετε πρόγραμμα

Δεν είναι λογικό; Αν δεν έχετε ένα οργανωμένο ημερολόγιο, πώς ακριβώς θα θυμάστε όσα έχετε να κάνετε; Αντίστοιχα, αν δεν έχετε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα και αν δεν έχετε βάλει προτεραιότητες μέσα στην εκάστοτε ημέρα, είναι πολύ πιο πιθανό να σας φαίνονται βουνό όσα έχετε να κάνετε, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάτε ποτέ. Αρχίστε, λοιπόν, με το να προμηθευτείτε ένα ημερολόγιο ή σημειωματάριο που σας εξυπηρετεί, χωρίστε τα μεγάλα tasks που πρέπει να γίνουν σε μικρότερα και καθορίστε ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε μέσα στην ημέρα. Με ένα καλό πρόγραμμα θα μπορέσετε και να κάνετε όσα πρέπει, αλλά και να αφιερώσετε χρόνο στους αγαπημένους σας (ή να κάνετε ό,τι άλλο δεν προλαβαίνατε μέχρι τώρα).

  1. Αργείτε στα πάντα

Αυτό είναι κάτι που πηγάζει ή πηγαίνει μαζί με τον καλό προγραμματισμό. Αν αργείτε σε όποια δουλειά ή συνάντηση και αν έχετε, αυτό δεν κάνει καθόλου καλό στο άγχος σας. Μπορείτε, όμως, να γλιτώσετε τον εαυτό σας από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, αν απλώς γίνετε λίγο πιο ρεαλιστές σε ό,τι αφορά το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας. Ξυπνήστε λίγο νωρίτερα για τη δουλειά, βάλτε λίγα περισσότερα ξυπνητήρια ή υπενθυμίσεις στο κινητό κ.τ.λ. Γενικότερα, αν ξεκινήσετε νωρίτερα (ακόμη και αν φτάσετε κάπου και είναι πιο νωρίς από αυτό που έπρεπε ή αν ολοκληρώσετε μια δουλειά πριν από το deadline), θα είστε πολύ πιο ήρεμοι στην πορεία.

  1. Τσεκάρετε πολύ συχνά τα emails σας

Και το να τσεκάρετε πολύ συχνά τα emails σας (και γενικά το κινητό σας) είναι κάτι που μπορεί να αυξήσει σημαντικά το άγχος που νιώθετε. Και εδώ που τα λέμε, ακόμη και αν περιμένετε ένα πολύ σημαντικό email, τι θα αλλάξει αν ξανακοιτάξετε το inbox σας ένα λεπτό αφού το έχετε κοιτάξει; Είναι καλύτερη ιδέα να προγραμματίζετε μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα κατά την οποία θα ασχολείστε με όλα αυτά. Έτσι, δεν θα αποσυντονίζεστε κιόλας κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

Τέλος δώστε βάση στα εξής: Είναι σημαντικό να τρώτε καλά, να γυμνάζεστε όσο μπορείτε, να μην πίνετε πολλή καφεΐνη και να κοιμάστε σωστά. Η αϋπνία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους του άγχους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69