tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πώς να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα που προκαλούν οι αιμορροΐδες

Θεωρείται ένα ζήτημα υγείας… ταμπού για πολλούς ασθενείς, αν και είναι γεγονός ότι από αυτό ταλαιπωρούνται εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

Ο λόγος για τις αιμορροΐδες και για τα συμπτώματα που συνοδεύουν την  αιμορροϊδοπάθεια, τα οποία δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των ατόμων που υποφέρουν από αυτή.

Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη δυσκοιλιότητα, η οποία αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες του προβλήματος των αιμορροΐδων και πώς θα ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα της πάθησης.

Τι σχέση έχει η αιμορροϊδοπάθεια με τη δυσκοιλιότητα

Η νόσος στις αιμορροΐδες σχετίζεται άμεσα με τη δυσκοιλιότητα καθώς η δεύτερη συνιστά έναν από τους κυριότερους παράγοντες εκδήλωσής της -η κυριότερη αιτία ωστόσο, για την εμφάνιση της αιμορροϊδοπάθειας θεωρείται η κληρονομικότητα. Ο συνδυασμός του καθιστικού τρόπου ζωής, της ύπαρξης άγχους, της έλλειψης άσκησης και της απομάκρυνσης από το μεσογειακό πρότυπο διατροφής επιδεινώνει το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, που με τη σειρά του εντείνει την αιμορροϊδοπάθεια.

Γι αυτό οι ασθενείς που διαγιγνώσκονται με νόσο στις αιμορροΐδες, χρειάζεται να εστιάσουν αρχικά στη θεραπεία για την εξάλειψη της δυσκοιλιότητας αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές στον καθημερινό τρόπο ζωής τους που βελτιώνουν την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, κάθε άτομο που αντιμετωπίζει συμπτώματα που σχετίζονται με την αιμορροϊδοπάθεια, πρέπει να απευθύνεται σε ιατρό προκειμένου να λάβει έγκαιρη θεραπεία και να προλάβει την εξέλιξη της νόσου.

Χρήσιμο είναι να γνωρίζετε ότι η νόσος στις αιμορροΐδες εκδηλώνεται όταν αυτές οι φλέβες που φυσιολογικά βρίσκονται στην περιοχή του ορθού συμβαίνει να διατείνονται και να πρήζονται, προκαλώντας τις εσωτερικές (1ου ή 2ου βαθμού) ή τις εξωτερικές (3ου ή 4ου βαθμού) αιμορροΐδες.

Η αιμορροϊδοπάθεια όσο παραμένει αθεράπευτη τόσο επιδεινώνεται, δημιουργώντας ποικίλα συμπτώματα στους ασθενείς, μετατρέποντας συχνά την καθημερινότητά τους σε εφιάλτη. Οι ενοχλήσεις επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του κάθε ατόμου σε μεγάλο βαθμό και συχνά καθορίζουν τον καθημερινό προγραμματισμό του, επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής του.

Πώς μπορείτε να περιορίσετε τα συμπτώματα από τις αιμορροΐδες

Τα συμπτώματα από τις αιμορροΐδες μπορούν να περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό εφόσον αντιμετωπιστούν τα αίτια που προκαλούν την αιμορροϊδοπάθεια στην αρχή της εξέλιξής της. Γι αυτό είναι σημαντικό στις πρώτες ενδείξεις ότι πάσχετε από τη νόσο να σπεύσετε σε ειδικό ιατρό, προκειμένου να προλάβετε… τα χειρότερα.

Αφού πλέον είναι δεδομένο πως η δυσκοιλιότητα επιδεινώνει το πρόβλημα στις αιμορροΐδες, προτείνεται στους ασθενείς να μεριμνούν ώστε να κάνουν τακτικές επισκέψεις στην τουαλέτα, χωρίς άγχος ή ασκώντας πίεση στην περιοχή της κοιλιάς.

Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να φροντίζετε ώστε το πλάνο της διατροφής σας να περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες αποδεδειγμένα επιδρούν ευεργετικά σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Χρειάζεται να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με σκευάσματα φυτικών ινών και με άλλα σχετικά τρόφιμα, όπως είναι οι μπάρες δημητριακών.

Είναι απαραίτητο ακόμα, να καταναλώνετε όσο νερό χρειάζεται ο οργανισμός σας στη διάρκεια κάθε μέρας, καθώς και να αποφεύγετε το κρέας σε εβδομαδιαίο επίπεδο, τη ζάχαρη σε ροφήματα και τρόφιμα αλλά και να περιορίσετε στο ελάχιστο τα έτοιμα γεύματα.

Αν είστε από τις περιπτώσεις των ασθενών που αντιμετωπίζουν πολύ έντονη δυσκοιλιότητα η οποία διαρκεί για αρκετές μέρες, ίσως ο ιατρός σάς προτείνει κάποιο υπακτικό/καθαρτικό σκεύασμα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69