tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πώς η κυτταρίτιδα επηρεάζεται από την εργασία που κάνετε

Είναι αλήθεια πως η καθιστική ζωή και η αδρανής καθημερινότητα επιδρά δραματικά στην υγεία του οργανισμού, προκαλώντας ποικίλες παθήσεις.

Δείτε παρακάτω πώς η δουλειά γραφείου μπορεί να δημιουργήσει κυτταρίτιδα στα πόδια σας και τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε όσο το δυνατόν την κατάσταση.

Πώς η κυτταρίτιδα σχετίζεται με την καθιστική εργασία

Η πολύωρη καθιστή στάση του σώματος σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και την ανθυγιεινή διατροφή είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί την εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο γυναικείο σώμα, ανεξάρτητα από το βάρος του. Οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί, μετά από τόσα χρόνια μελετών πως με την πολύωρη καθιστική ζωή παρατηρείται πως αυξάνεται το μέγεθος των γλουτών, επειδή προκαλείται διεύρυνση των λιπωδών κυττάρων. Η διεύρυνση αυτή που σημειώνεται στο σημείο των γλουτών, έχει ως συνέπεια να παραμορφώνονται και τα παρακείμενα κύτταρα, τα οποία αναγκάζονται να διαφοροποιηθούν και να αρχίσουν και αυτά να διευρύνονται.

Η κυτταρίτιδα εν γένει συνιστά μια διαταραχή του οργανισμού που σχετίζεται με τη συνοχή του δέρματος και δημιουργεί όψη και υφή στην επιδερμίδα η οποία παρομοιάζεται με τον φλοιό του πορτοκαλιού. Όταν καταναλώνετε τροφές που περιέχουν πολλά λιπαρά ενώ υπάρχουν στο σώμα σας σημεία όπου η αιμάτωση είναι κακή, αντί το λίπος να κατανέμεται ομοιόμορφα στον οργανισμό, ωθείται να συγκεντρώνεται σε λιποκύτταρα που δεν λαμβάνουν επαρκή ποσότητα αίματος. Γι αυτόν τον λόγο, συμβαίνει να αυξάνεται ο όγκος των λιποκυττάρων σε συγκεκριμένα σημεία, συμπιέζοντας τα αγγεία και επιδεινώνοντας τη μικροκυκλοφορία.

Για όσο καιρό το λίπος -από κοινού και το νερό- συγκεντρώνεται ανομοιόμορφα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, τόσο πιο ανώμαλη όψη αποκτά η επιδερμίδα που πάσχει από την κυτταρίτιδα. Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας εντοπίζεται πιο συχνά στους μηρούς, τους γλουτούς, το στομάχι, την κοιλιά, τις γάμπες και στο εσωτερικό των μπράτσων και αφορά συχνότερα σε γυναίκες από την εφηβική ηλικία και μετά.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Όσο βρίσκεστε στην εργασία σας, προσπαθήστε να μετακινείτε τα πόδια σας για να μην εμποδίζεται η φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος -που έτσι κι αλλιώς δυσχαιρένεται από την πολύωρη καθιστική στάση.

Περιστρέψτε τους αστραγάλους σας, σηκώστε και λυγίστε τα πόδια σας, κουνήστε μια μπάλα τένις κάτω από το πέλμα των ποδιών σας. Μην παραλείπετε να σηκώνεστε και να περπατάτε τακτικά ακόμα και αν ο χώρος είναι αρκετά περιορισμένος, περίπου ανά 50’ εργασίας. Μπορείτε να επισκεφτείτε την τουαλέτα, να φτιάξετε ένα αφέψημα στην κουζίνα του γραφείου, να περπατήσετε στο διάλειμμά σας το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από την εργασία σας.

Όταν επιστρέφετε από τη δουλειά στις υπόλοιπες δραστηριότητές σας είναι απαραίτητο να εντάξετε περισσότερη άσκηση και υγιεινή διατροφή στις συνήθειές σας. Περπατήστε με τον σκύλο σας, πηγαίνετε μια βόλτα το παιδί σας στην κοντινότερη παιδική χαρά, τρέξτε μαζί τους στο παιχνίδι, προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ και επιλέξτε το περπάτημα σε κοντινούς προορισμούς, αντί για τη χρήση του αυτοκινήτου. Εφόσον το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα το επιτρέπει, ωθήστε τον εαυτό σας να γυμνάζεται τουλάχιστον τρεις φορές, κάνοντας αερόβια άσκηση, jogging ή και κολύμβηση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69