tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποια μέτρα δημόσιας υγείας θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου

Τα νέα μέτρα για την Δημόσια Υγεία ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφορούν το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 22 Μαρτίου 2022.

Γι αυτό το διάστημα θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα υποχρεωτικής διάγνωσης Covid-19 για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί:

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (πλην εκπαιδευτικών και εργαζομένων σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές – κινηματογραφικές – θεατρικές – μουσικές παραγωγές) θα κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ αντιγόνου (rapid test ) την εβδομάδα. Τα τεστ θα γίνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου έναντι 10€/το τεστ. Το τεστ αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ (τεστ αντιγόνου (rapid test ) την εβδομάδα. Τα τεστ θα γίνονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου έναντι 10€/το τεστ. Το τεστ αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή από τις εκπαιδευτικές αρχές.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές – φοιτητές θα κάνουν:

Μαθητές: δύο self tests την εβδομάδα, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν από το κράτος και θα δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Φοιτητές: δύο εργαστηριακά rapid test αντιγόνου την εβδομάδα που θα πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή έναντι 10€/το τεστ. Το τεστ αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τις πανεπιστημιακές αρχές.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενηλίκους και τους ανηλίκους 12-17 ετών. Ενώ για τους ανηλίκους 5-12 ετών θα γίνεται self test που θα πραγματοποιείται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ταξιδιώτη έναντι 10€/τεστ. Το τεστ αποδεικνύεται με  υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου και έλεγχο γνησιότητας με την εφαρμογή covid free app από τον ιδιώτη.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid -19 θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και ασυμπτωματικοί πολίτες και θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Όσον αφορά τους δημόσιους χώρους θα είναι ανάλογοι με τις κατηγορίες:

Κλειστοί χώροι εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Στους κλειστούς χώρους και ανοιχτών γηπέδων αθλοπαιδιών έχουμε λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων έχουμε λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Τα κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία θα λειτουργήσουν για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση του είναι εμβολιασμένοι και υποχρεούται να ελέγχει την εγκυρότητα της βεβαίωσης αρνητικού τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, αναλόγως της συχνότητας διάγνωσης που έχει οριστεί για την κατηγορία δραστηριότητας.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69