tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

ΚΚΕ Ημαθίας: Το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο

Ενίσχυση των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας και του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρείας ζητά με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΚΚΕ στην Ημαθία και αναδεικνύει την έλλειψη ικανού αριθμού αναισθησιολόγων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Παρά το γεγονός ότι η πανδημία καλπάζει και βρισκόμαστε μπροστά στην εκδήλωση του τέταρτου κύματος ,το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Γ.Ν Βέροιας με την κρίσιμη ειδικότητα των αναισθησιολόγων.

Στο Νοσοκομείο προβλέπονται 5 οργανικές θέσεις οποίες καλύπτεται μόνο η μία . Οι ανάγκες του Νοσοκομείου εξυπηρετούνται και από μια ακόμα αναισθησιολόγο που οργανικά ανήκει στο Νοσοκομείο Νάουσας.

Αυτή τη στιγμή το ΓΝ Βέροιας λειτουργεί ουσιαστικά μόνο με έναν αναισθησιολόγο για όλα τα περιστατικά και ο οποίος εφημερεύει 30 μέρες το μήνα!

Είναι αυτονόητο ότι η αυτή η κατάσταση εγκυμονεί πολλούς και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Πρώτα από όλα είναι βιολογικώς αδύνατο ένας άνθρωπος να ανταπεξέλθει σε συνθήκες τέτοιας έντασης, χωρίς την πιθανότητα να διαπράξει ιατρικό λάθος, πράγμα που έχει αποδειχθεί από δεκάδες επιστημονικές μελέτες.

Πώς θα αντιμετωπίσει ένας μόνο αναισθησιολόγος το προγραμματισμένο , το χρόνιο περιστατικό; Ποιος και πώς θα αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση ( επείγον χειρουργείο , άμεση διασωλήνωση ) παράλληλα με τις υπόλοιπες ανάγκες των ασθενών;

Όλη αυτή η κατάσταση δεν προέκυψε από το πουθενά. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων που οδήγησε στην αποσάθρωση του δημόσιου συστήματος υγείας .Είναι η πολιτική που βάζει στο ζύγι του κόστους -οφέλους την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Με τις πρόσφατες εξαγγελίες του ο πρωθυπουργός για το νέο ΕΣΥ έδωσε το στίγμα για την παραπέρα εμπορευματοποίησή του.

Προωθείται η πλήρης προσαρμογή της λειτουργίας των δημόσιων υγειονομικών μονάδων στα επιχειρηματικά κριτήρια, η πλήρης απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την Υγεία, την παροχή υπηρεσιών στη βάση τού «ό,τι πληρώνεις άμεσα ή έμμεσα παίρνεις». Επιβάλλει ταυτόχρονα στους υγειονομικούς να γίνουν πιο «φθηνοί» οι ίδιοι, αλλά να συμβάλλουν ώστε και οι ασθενείς να στοιχίζουν λιγότερο, προκειμένου οι ισολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων - επιχειρήσεων να αποτυπώνουν όσο το δυνατόν υψηλότερα κέρδη.

Ουσιαστικά, προβάλλει ως «λύση» για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα στην Υγεία τις ίδιες συνταγές που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια, απ' όλες τις κυβερνήσεις, και ευθύνονται για την επιδείνωσή τους!
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να αγωνιστούν :

 για την πλήρη κάλυψη με το αναγκαίο ιατρικό , νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των μονάδων υγείας στο Νομό μας.

 για την ουσιαστική ενίσχυση της ΠΦΥ στο νομό.

 Να αναβαθμιστούν το Νοσοκομείο της Νάουσας και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

 Να στελεχωθούν με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα αγροτικά ιατρεία του Νομού".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69