tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας: «Όχι στα σχέδια της Κυβέρνησης για υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Νάουσας»

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής, μετά την δήλωση του Πρωθυπουργού για τα νοσοκομεία:

"Εν μέσω Πανδημίας ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως  θεωρεί αδιανόητο σήμερα να έχουμε σε πολλές περιοχές της χώρας δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20, 30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Θεωρεί μάλιστα τοπικισμούς και αναχρονιστικές αντιλήψεις, το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη.

Την δήλωση του πρωθυπουργού έσπευσαν να καλύψουν και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ , επιδιώκοντας να κάνουν το άσπρο μαύρο. Δυστυχώς για αυτούς οι πολίτες της Νάουσας δεν ξεχνούν τις μέρες αγωνίας που έζησε η πόλη κατά την θητεία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη , ο οποίος διατυμπάνιζε στα ΜΜΕ , ότι δεν θα αφήσει να του πάρει η τρόικα τη δόξα των απολύσεων του ιατρικού προσωπικού.

Για τη  ΝΔ είναι  «αχρείαστες και πεταμένα λεφτά» οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού «μετά την πανδημία δεν θα τους χρειαστούμε» .

Προεκλογικά μάλιστα ο Πρωθυπουργός μιλούσε για «νέο ΕΣΥ με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», αλλά τελικά ήρθε η πανδημία και δεν πρόλαβε. Ωστόσο, πρόλαβε να “παγώσει” όλες τις μόνιμες προσλήψεις που ήταν σε εξέλιξη, και να μην ανοίξει ούτε ένα παραπάνω κρεβάτι σε ΜΕΘ μέχρι τον Μάρτιο του 2020. Η πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό αποδεικνύει περίτρανα τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του απέναντι  στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Ημαθίας είναι πλέον οριακή.

Νοσοκομειακές κλινικές και τμήματα κλειστά λόγω υποστελέχωσης, αναβολή χειρουργείων, ελλείψεις φαρμάκων που ολοένα και πληθαίνουν, πάγωμα των προσλήψεων, συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους αρρυθμίας και αποδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί ένα σχέδιο διάλυσης και απαξίωσης της δημόσιας υγείας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την είσοδο των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων στα νοσοκομεία.

Η υγεία αποτελεί ύψιστο δημόσιο αγαθό και οι πολίτες της Νάουσας θα δώσουν και πάλι τον αγώνα τους ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου της πόλης μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69