tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» διοργάνωσε ο δήμος Βέροιας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 η διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής όπως και συλλόγων γονέων της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Βέροιας, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια».

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»  οργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά,  με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και με την ευγενική χορηγία της Pfizer, Ημερίδα ευαισθητοποίησης των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Δήμου Βέροιας.

Η διαδικτυακή ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, σε νηπιαγωγούς των Παιδικών Σταθμών της περιοχής αλλά και σε μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε θέματα χρήσης αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δημάρχου κ Κων/νου Βοργιαζίδη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας – Εθελοντισμού κα Γεωργία Μπατσαρά η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε μια περίοδο όπου βιώνουμε τη μεγαλύτερη παγκόσμια υγειονομική κρίση του τελευταίου αιώνα είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα θέματα προαγωγής της δημόσιας υγείας. Μέσα από τις εισηγήσεις θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε με επιστημονική τεκμηρίωση τόσο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών όσο επίσης και για τη σπουδαιότητα των εμβολιασμών ως μέσου περιορισμού της μετάδοσης επικίνδυνων λοιμώξεων και νοσημάτων με στόχο την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και του γενικού πληθυσμού. Στην προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας είναι εξαιρετικά κρίσιμο να υπάρξει ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσα από σχετικές ενημερωτικές δράσεις ώστε να συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες».

Ο κ. Κωνσταντίνος Ρίζος, Χειρούργος Ουρολόγος, Εκπρόσωπος Δήμου Βέροιας στο ΕΔΔΥΠΠΥ δήλωσε: «Η διατήρηση της αποτελεσματικότητας των αντιβιοτικών είναι ευθύνη όλων μας. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι συντονισμένη γιατί έτσι θα μπορούν να είναι δραστικά. Όσον αφορά τα εμβόλια, σημαντικό είναι να καταρρίψουμε με επιστημονικά δεδομένα τους μύθους που διαδίδονται στην κοινωνία  και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Η ομιλία της κας. Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, βασίστηκε στην ενημέρωση της προφύλαξης κατά των λοιμώξεων, μέσω των εμβολίων αλλά και των μέτρων υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Επιπλέον αναφέρθηκε στα αντιβιοτικά και στις συνέπειες της αλόγιστης χρήσης τους.

Στη συνέχεια η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου,  Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα, αναφέρθηκε στην εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών στα πλαίσια του Π.Ο.Υ. Έπειτα παρουσίασε το εκπαιδευτικό υλικό e-bug καθώς και το παιδικό παραμύθι “Ποιος παγίδεψε την Πεννυ-Κιλλίνη” που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά».

Στην διαδικτυακή ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό και η Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κα Μαρία Αϊδίνη, η οποία καλωσόρισε, ευχαρίστησε συμμετέχοντες, ομιλητές και τα στελέχη του Δήμου και δήλωσε: «Η σημερινή ημερίδα στοχεύει στην ορθή ενημέρωση τόσο των παιδαγωγών και εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων για την σωστή χρήση των αντιβιοτικών και τις συνέπειες της υπερκατανάλωσής τους, όπως και στα μέτρα προφύλαξης κατά των λοιμώξεων μέσω των εμβολιασμών». 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, τόνισε τη σημασία των προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης που διενεργούνται στο Δίκτυο και δήλωσε: «H κατοχή της πρώτης θέσης της χώρας μας στην Ευρώπη λόγω της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών δικαιολογεί που έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μικροβίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε πριν 7 χρόνια την Πανελλαδική Εκστρατεία Ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια». Μέσω αυτών των ημερίδων παρέχεται ενημέρωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την πρόληψη των λοιμώξεων καθώς και για την σημασία των εμβολιασμών. Στόχος μας η έγκυρη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών κοινοτήτων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των ΟΤΑ-μελών μας».

Στην ημερίδα συμμετείχαν διαδικτυακά εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων,  νηπιαγωγοί των Παιδικών Σταθμών αλλά και μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69