tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εάν κάποιος δικός σας έχει άνοια, πρέπει να επισκεφθείτε έναν Νευρολόγο;

Ενώ οι περισσότεροι συμφωνούν ότι οποιοσδήποτε με οποιαδήποτε μορφή άνοιας πρέπει να δει έναν ειδικό, υπάρχει σύγχυση ως προς το ποιος ειδικός είναι ο κατάλληλος: ο νευρολόγος, ο ψυχίατρος, ο ψυχογηρίατρος, ο γηρίατρος, ο νευροψυχολόγος, ο παθολόγος ή ο ψυχολόγος; Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διάγνωσης και της θεραπείας αυτής της νόσου είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζετε. Οι ηλικιωμένοι με άνοια πρέπει να δουν έναν νευρολόγο; Η σύντομη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι «ναι».

 Εδώ είναι μερικά σημαντικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

 1: Ο οικογενειακός σας γιατρός μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Παρόλο που μια προκαταρκτική διάγνωση μπορεί να ξεκινήσει με τον γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης πιθανότατα ο ίδιος θα σας παραπέμψει σε ειδικό. Μερικά άτομα εκφράζουν την προτίμησή τους να συνεχίσουν να βλέπουν τον οικογενειακό τους γιατρό επειδή είναι κάποιος που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Άλλοι μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι από τη διάγνωσή τους και να αμφισβητούν τη χρήσιμότητα του ειδικού. Αυτός είναι ένας κατανοητός, αλλά λανθασμένος τρόπος σκέψης. Κάθε μήνα μια νέα έρευνα δημοσιεύεται σχετικά με τα ευρήματα στη θεραπεία της άνοιας. Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμα ριζική θεραπεία, έχουν ανακαλύψει πολλά που είναι χρήσιμα για τους ασθενείς. Η άνοια είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας μελέτης και είναι πιθανό ο οικογενειακός γιατρός να μην είναι τόσο ενημερωμένος για τις τελευταίες πληροφορίες. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση της πρώιμης εκδήλωσης της άνοιας, όπου τα συμπτώματα και η θεραπεία είναι λιγότερο γνωστά στους περισσότερους γιατρούς. Βλέποντας έναν ειδικό νευρολόγο διασφαλίζετε ότι το αγαπημένο σας άτομο θα επωφεληθεί από τις πιο πρόσφατες θεραπείες και φάρμακα.

  2: Όλοι όσοι ασχολούνται με την άνοια δεν εκπαιδεύονται στη νευρολογία Γι 'αυτό οποιοσδήποτε από αυτούς τους επαγγελματίες μπορεί να προσφέρει βοήθεια αλλά μόνο ο ψυχίατρος και ο νευρολόγος θα έχουν υψηλό επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Οι νευρολόγοι εκπαιδεύονται για την ανίχνευση και των ελάχιστων αλλοιώσεων  του εγκεφάλου που προκαλούν προβλήματα μνήμης. Μόνο αυτοί μπορούν να διενεργήσουν διεξοδική νευρολογική εξέταση και να προτείνουν μεταγενέστερη θεραπεία για εγκεφαλικές διαταραχές όπως η νόσος Alzheimer.

 3: Μεγάλο μέρος της πολλά υποσχόμενης έρευνας γίνεται στον τομέα της Νευρολογίας. Δεδομένου ότι αυτή η ασθένεια είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου που αφορά εκατομμύρια ασθενών, είναι λογικό ότι μερικά από τα πιο πολλά υποσχόμενα ερευνητικά ευρήματα προέρχονται από τον τομέα της νευρολογίας. Μόνο ένας νευρολόγος είναι πιθανό να ξέρει για νέα ερευνητικά προγράμματα και πώς μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του αγαπημένου σας προσώπου. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα έρευνα, ένας νευρολόγος μπορεί να είναι το καλύτερο άτομο που θα τις απαντήσει.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69