tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι να κάνετε αν εμφανίζετε συμπτώματα κήλης;

Οι νέες συνθήκες που επικρατούν εξαιτίας της covid - 19 ωθεί πολλούς συνανθρώπους μας στο να αμελούν συμπτώματα που σχετίζονται με την υγεία τους, ανεξάρτητα από αυτή.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες παθήσεις, όπως η κηλη, που δεν θα πρέπει να αφήνονται χωρίς διάγνωση και συγκεκριμένη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Κι αυτό γιατί, όσο περνάει ο καιρός και παραμένουν χωρίς θεραπεία, τείνουν να επιδεινώνονται αλλά και να προκαλούν την εμφάνιση συμπτωμάτων που δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Δείτε παρακάτω, ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της κήλης και τι πρέπει να κάνετε αν υποψιάζεστε ότι πάσχετε από αυτή.

Τι είναι η κήλη και ποια συμπτώματα δημιουργεί

Η κήλη του κοιλιακού τοιχώματος αφορά στο άνοιγμα που δημιουργείται στη μυϊκή δομή της κοιλιακής χώρας, από το οποίο προβάλλει μέρος ενδοκοιλιακού σπλάχνου, εκτός της συνήθους ανατομικής θέσης του.

Δεν είναι τόσο σπάνια πάθηση όσο κάποιοι ίσως νομίζουν αλλά έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 10% του πληθυσμού αποκτούν κήλη κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους.

Η διόγκωση που δημιουργείται στο κοιλιακό τοίχωμα του ασθενούς γίνεται αμέσως αντιληπτή από τον ίδιο, ιδιαίτερα όταν οι κοιλιακοί μύες σφίγγονται, αυξάνοντας την πίεση στην κοιλιά.

Οι ασθενείς με κήλη δεν είναι κατ’ ανάγκη ηλικιωμένοι άνθρωποι με φυσιολογική αδυναμία στη μυϊκή δομή της κοιλιακής χώρας. Η κήλη μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία στη διάρκεια της ζωής του ατόμου, από τη βρεφική και την παιδική ως την ενήλικη και τρίτη ηλικία. «Προτιμάει» βέβαια, στατιστικά, περισσότερο τους άνδρες παρά τις γυναίκες.

Τα συμπτώματα της κήλης είναι αλήθεια πως δεν εμφανίζονται με ένταση τέτοια που να κινητοποιεί τους ασθενείς να απευθυνθούν στον ιατρό άμεσα. Στην αρχή ο ασθενής νιώθει μια δυσφορία  εντοπισμένη διόγκωση στην επιφάνεια της κοιλιάς ή στην βουβωνική χώρα. Αργότερα, εκτός από δυσφορία βιώνει και πόνο, αλλά διαχειρίσιμο ως ένα βαθμό.

Αν η κήλη αφεθεί χωρίς θεραπεία ο πόνος μπορεί να μετατραπεί σε σταθερό και συνεχόμενο ενώ η διόγκωση στην κοιλιά μπορεί να μειωθεί ή να απουσιάζει, ανάλογα με την ποσότητα της πίεσης στην κοιλιακή χώρα.

Όταν ο πόνος γίνει πολύ έντονος και συνεχής, ενώ η περιοχή της διόγκωσης είναι πρησμένη, τότε ο ασθενής αντιμετωπίζει μια επείγουσα ιατρική κατάσταση και πρέπει να αξιολογείται αμέσως από γιατρό.

Πώς αντιμετωπίζεται η κήλη & τι πρέπει να κάνετε

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε αν βιώνετε συμπτώματα ή υποψιάζεστε πως πάσχετε από κήλη είναι να απευθυνθείτε το συντομότερο δυνατό σε ιατρό.

Η παραμέληση της θεραπείας πέρα από την επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης, μπορεί να πυροδοτήσει δυσκολότερες εξελίξεις, όπως το να συμβεί περίσφιξη του σπλαχνικού οργάνου που προβάλλει από το άνοιγμα στο κοιλιακό τοίχωμα. Αυτή η δυνητικά επικίνδυνη για τη ζωή του ασθενούς κατάσταση απαιτεί επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Η αντιμετώπιση της κήλης γίνεται αποκλειστικά με χειρουργική επέμβαση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαδικασίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για την θεραπεία κάθε συγκεκριμένου τύπου κήλης.

Η λαπαροσκοπική προσέγγιση της χειρουργικής θεραπείας της κήλης, κατά την οποία γίνεται χρήση διπλού πλέγματος, είναι αυτή που προτιμάται σε πολλά περιστατικά. Η θεραπευτική διαδικασία έχει μειώσει αισθητά τις υποτροπές, με το ποσοστό να μην υπερβαίνει το 2%. Επομένως, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να απαλλαγεί μια για πάντα από αυτό το επίπονο και δυνητικά επικίνδυνο πρόβλημα της υγείας του.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69