tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κατσώτης Χρήστος, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Μανωλάκου Διαμάντω και Παφίλης Θανάσης με θέμα: "Λήψη μέτρων για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών διασωστών του ΕΚΑΒ και για τη μονιμοποίησή τους".

Στο κείμενο της ερώτησής τους αναφέρουν: "Την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας της covid -19 καλπάζει και το δημόσιο σύστημα Υγείας καταρρέει, η κυβέρνηση αφήνει δεκάδες επικουρικούς διασώστες του ΕΚΑΒ απλήρωτους για μήνες.

Συγκεκριμένα στην Αττική 58 διασώστες του ΕΚΑΒ, που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί το τρέχον έτος με δίχρονες συμβάσεις, είναι απλήρωτοι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ενώ τούς οφείλονται και δεδουλευμένα προηγούμενων μηνών, για τα οποία έχουν πάρει έναντι. Η ίδια κατάσταση ισχύει σύμφωνα με πληροφορίες και για δεκάδες άλλους επικουρικούς εργαζόμενους του ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα.

Το ΕΚΑΒ, που ήδη πριν την πανδημία ήταν βαριά υποστελεχωμένο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, εξακολουθεί ακόμη και τώρα να λειτουργεί με εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις πανελλαδικά. Αντί να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση και το γεωγραφικό χάρτη της χώρας, με τα εκατοντάδες νησιά και τη δύσβατη ηπειρωτική περιφέρεια, αντί να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων γίνονται με το σταγονόμετρο.

Οι επικουρικοί διασώστες, αν και καλύπτουν βασικές ανάγκες του συστήματος Υγείας, αντιμετωπίζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ως φτηνό ευέλικτο δυναμικό με μειωμένα δικαιώματα. Ενώ λοιπόν έχουν το ίδιο καθηκοντολόγιο, την ίδια επιστημονική επάρκεια με όλους τους διασώστες, η κυβέρνηση τους θεωρεί επιστημονικά ικανούς «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα» για δύο χρόνια, αλλά μετά τους πετά στον κάλαθο της ανεργίας και της ανασφάλειας.

Αυτούς που έβγαινε στα μπαλκόνια και τους χειροκροτούσε τον Απρίλιο, που καθημερινά είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, συχνά με ελλιπή μέτρα προστασίας, που δεν έχουν σταθερό τόπο δουλειάς και κάποιοι από αυτούς μαθαίνουν λίγες ώρες πριν πού θα δώσουν τη μάχη της ημέρας, τολμά και τους αφήνει απλήρωτους.

Η πολιτική, που «μετράει» την υγεία και τη ζωή του λαού με τη μεζούρα του «κόστους», είναι αυτή που έχει αφήσει και το ΕΚΑΒ υποστελεχωμένο και τους εργαζόμενους απλήρωτους. Είναι η ίδια πολιτική που φέρνει ένα προϋπολογισμό, στον οποίο οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται ακόμη περισσότερο, είναι η ίδια πολιτική που υπαγορεύει να δίνονται αφειδώς χρήματα σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, στο όνομα της «σωτηρίας» τους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους επικουρικούς διασώστες του ΕΚΑΒ.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να μην απολυθεί κανένας τους.

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού, μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69