tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών έκανε συμβολική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Βέροιας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Γ.Ν Βέροιας οργάνωσε συμβολική παρέμβαση στα πλαίσια της σημερινής Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για θέτοντας ξανά το ζήτημα της θωράκισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας , την προστασία των εργαζομένων και του λαού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μεταξύ των άλλων τονίζουν την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ,αλλά και το ΓΝ Βέροιας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έβγαλε στην επιφάνεια την εγκληματική πολιτική που αφήνει το λαό απροστάτευτο.

Αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, ανέστειλαν τις κανονικές άδειες, προχωρούν σε υποχρεωτικές μετακινήσεις και ετοιμάζουν την επαναφορά των «εργολάβων» στους τομείς της καθαριότητας και της σίτισης στα νοσοκομεία.

Αντί για επίταξη ιδιωτικών μονάδων και στελέχωση και αξιοποίηση κλειστών νοσοκομείων, περικόπτουν τακτικά χειρουργεία και μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία «μιας νόσου», για να εξασφαλίσουν νέα πελατεία στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών.

Αντί για ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό για να συμβάλλουν στην πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας, παραδίδουν ουσιαστικά τον προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για να αυξήσουν τα κέρδη τους…

Στο νοσοκομείο Βέροιας η κτιριακή ανεπάρκεια φαίνεται ακόμη περισσότερο τώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εργαζόμενοι και ασθενείς, συνωστίζονται στην είσοδο, στα γραφεία, στον ένα διάδρομο που έχει απομείνει λόγω έργων. Οι ασθενείς που προσέρχονται με συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας κ.λ.π. έχουν να αντιμετωπίσουν πολύωρη αναμονή σε εξωτερικό χώρο που δεν έχει καν σκέπαστρο που να καλύπτει την είσοδο του νοσοκομείου…

Απέναντι μας δεν είναι μόνο ο «αόρατος» εχθρός αλλά και ο ορατός, αυτός που γνωρίζουμε καλά, γιατί ευθύνεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε

Πρόκειται για την πολιτική που θεωρεί «σπατάλη δημοσίου χρήματος» την προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας και «ιδεοληψία» την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Που την ίδια στιγμή που επιβάλλει lockdown προωθεί 10ωρα εργασίας. Που εξασφαλίζει ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πληρώνουν λιγότερο από το 5% των φορολογικών εσόδων ενώ αφήνει ακάλυπτο μεγάλο μέρος των ανέργων.

Αυτή την πολιτική υλοποιούν σήμερα αυτοί που μας «χειροκροτούν» από τα μπαλκόνια, αλλά απειλούν με διώξεις όσους αποκαλύπτουν τις ελλείψεις.
Δε θυσιάζουμε την Υγεία και τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69