tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Διουρηθρική προστατεκτομή Turis και laser προστατεκτομή: Τι είναι και πότε τις επιλέγουμε

Η υπερπλασία του προστάτη είναι ουσιαστικά η διεύρυνση του προστατικού αδένα και αποτελεί συνήθης πάθηση σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. Ο διογκωμένος προστάτης μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα όπως δυσκολία στην ούρηση και κατ’ επέκταση προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, στο ουροποιητικό σύστημα ή και στα νεφρά.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής υπάρχουν αρκετές θεραπείες που ξεκινούν από την φαρμακευτική αγωγή, αλλά ανάλογα την επιμονή και σοβαρότητα της κατάστασης, μπορεί να επιλεγεί ελάχιστα επεμβατική προσέγγιση, όπως η laser προστατεκτομή, ενώ σε πιο απαιτητικές περιπτώσεις προτείνεται μία χειρουργική επέμβαση γνωστή ως διουρηθρική προστατεκτομή Τούρις (Turis).

Μειώνοντας τον όγκο μη επεμβατικά

Όταν η φαρμακευτική αγωγή δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και τα προβλήματα ούρησης συνεχίζονται ή επεκτείνονται, αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο προχωρημένη ώστε να απαιτείται χειρουργική επέμβαση, η καλύτερη μέθοδος είναι η ελάχιστα επεμβατική laser προστατεκτομή.

Κατά τη διαδικασία αυτή, η οποία πραγματοποιείται με γενική αναισθησία, ο χειρουργός ουρολόγος εισάγει στην ουρήθρα ένα ειδικό εργαλείο το οποίο περνάει μια δέσμη λέιζερ και σταδιακά προκαλεί εξάχνωση του προστατικού ιστού, μειώνοντας έτσι τον όγκο του προστάτη και διευκολύνοντας την ούρηση.

Η laser προστατεκτομή έχει τον μικρότερο χρόνο ανάρρωσης και μειωμένη αιμορραγία, ενώ τα αποτελέσματά της είναι άμεσα στην καθημερινότητα του ασθενούς.

prostatis epemvasi

Επεμβατική θεραπεία

Σε περιπτώσεις που η κατάσταση της υπερπλασίας προστάτη έχει εξελιχθεί σε βαθμό που παρεμποδίζει εντελώς την ούρηση ή έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στα νεφρά και σε παρακείμενους ιστούς, τότε απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση με την διουρηθρική προστατεκτομή Turis (Τούρις).

Η διαδικασία πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και στη συνέχεια εισάγεται ένα ενδοσκόπιο από την ουρήθρα του ασθενούς προκειμένου να εντοπιστεί ακριβώς το σημείο και το μέγεθος επέκτασης του προστάτη. Στη συνέχεια ένα ειδικό εργαλείο που εφαρμόζει πάνω στο ενδοσκόπιο χρησιμοποιεί υψηλή θερμότητα για να αφαιρέσει σταδιακά τον ιστό του προστάτη. Τέλος ο γιατρός κάνει αιμόσταση στο σημείο για να αποφευχθεί η αιμορραγία και τοποθετεί στον ασθενή ειδικό καθετήρα με φυσιολογικό ορό για την αποφυγή σχηματισμού πηγμάτων.

Μάθετε περισσότερα για την laser προστατεκτομή και την προστατεκτομή Turis (τούρις) στην ιστοσελίδα του χειρουργού ουρολόγου ανδρολόγου Ιωάννη Μπελημπασάκη και κλείστε σήμερα ραντεβού για εξέταση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69