tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Γιατί δεν μπορώ να κάνω δίαιτα;

Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθανθήκαμε άσχημα με το σώμα μας ή μας προέτρεψε κάποιος γιατρός και χρειάστηκε να πάρουμε την απόφαση να κάνουμε δίαιτα.

Κάτι σίγουρα δεν λειτουργεί σωστά αφού τα ρούχα μας δεν τα αισθανόμαστε τόσο άνετα όπως πριν.

Υπάρχει συνεχώς στο μυαλό μας η λέξη δίαιτα κι όμως ποτέ δεν ξεκινάμε να το τολμήσουμε είτε γιατί το προσπαθήσαμε και απέτυχε, είτε γιατί μας φαίνεται βουνό ή γιατί «συνηθίσαμε» έτσι το σώμα μας και συμβιβαζόμαστε με την ιδέα του «καλά είμαι και έτσι». Ίσως και να περιμένουμε εκείνη τη Δευτέρα που τελικά ποτέ δεν έρχεται.

Δεν είναι όμως και λίγες οι φορές που ξεκινάμε ένα πρόγραμμα και αφού κρατηθούμε για μία ή δύο μέρες, επιστρέφουμε ξανά στις προηγούμενες συνήθειές μας.

Για να εντοπίσουμε τους λόγους που πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε δίαιτα θα πρέπει πρώτα να βρούμε τα κίνητρα που μας οδηγούν σε αυτή μας την απόφαση.

Η λέξη δίαιτα από μόνη της μας τρομάζει γιατί παραπέμπει στη στέρηση, στην πείνα, σε κάτι δύσκολο και μίζερο θα έλεγα γιατί αντηχεί στ’ αυτιά μας από πολύ μικρή ηλικία αφού όλο και κάποιος από το οικογενειακό μας περιβάλλον το ανέφερε ξεκινώντας όχι με ευχαρίστηση και καταλήγοντας να τρώει όλη μέρα μόνο σαλάτα ή γιαούρτια 0% σωρηδόν.

Είναι μόδα λέει η δίαιτα των μονάδων (υπάρχουν κι άλλες πολλές), «θα δοκιμάσω κι εγώ, την έκανε η γειτόνισσα και έχασε 7 κιλά σε δύο μήνες». «Πόσες μονάδες όμως είναι το γλυκό που θέλω να τρώω κάθε μέρα;», «Θα κάνω δίαιτα επειγόντως γιατί σε 2 μήνες έχουμε το γάμο και πρέπει να αγοράσω το φόρεμα που έβαλα στο μάτι, θα μπω στο φόρεμα ο κόσμος να χαλάσει».

Τα παραπάνω κίνητρα είναι μερικά από αυτά που σίγουρα δεν αποτελούν την ιδανική αφορμή για να ξεκινήσει κάποιος ένα πρόγραμμα….

…. Πρόγραμμα διατροφής σωστά δομημένο και ισορροπημένο χωρίς στερήσεις αν αγαπάς το σώμα σου, το αξίζεις πίστεψε με!!!

  • Βασική προτεραιότητα για την επιτυχία ενός προγράμματος αποτελεί να είναι δικό σου πρόγραμμα, σωστά δομημένο στις απαιτήσεις τις καθημερινότητας και στις ανάγκες σου.
  • Θα πρέπει η απόφαση σου αυτή να είναι συνειδητή γνωρίζοντας πως αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα.
  • Βρες τα με το χρόνο και κάνε τη διαδικασία ευχάριστα και όχι εξαναγκαστικά.
  • Σημείωσε σε ένα δικό σου ημερολόγιο για πιο λόγο πραγματικά θέλεις να δεις αυτή την αλλαγή, καθώς επίσης και τα θετικά συναισθήματα που σου προσφέρει βιώνοντάς το. Αυτό θα σε βοηθήσει κάθε φορά που πας να σταματήσεις, διαβάζοντας το να σε κρατήσει εκεί.
  • Βάλε στο πρόγραμμά σου τροφές που σου προσφέρουν ποιότητα και θρεπτικά συστατικά, με αυτό τον τρόπο δε θα πεινάς.
  • Μην πειραματίζεσαι με δίαιτες του ποδιού, δανεικές… το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ταλαιπωρήσεις τον ήδη υπνωτισμένο μεταβολισμό σου.
  • Δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα αλλά απαγορευμένη ποσότητα και σωστοί συνδυασμοί.
  • Χωρίς φρούτα και νερό το πρόγραμμα δεν θα έχει επιτυχία μακροπρόθεσμα.
  • Ακόμη κι αν ένα πρόγραμμα δεν εφαρμοστεί σχολαστικά, σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα από πριν, οπότε τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή.
  • Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση… Γι αυτό λαμβάνουμε πάντα υπ όψιν μας την κληρονομικότητα σε μεταβολικά νοσήματα.
  • Βάλε μικρούς μικρούς στόχους. Για παράδειγμα: «αυτή τη βδομάδα θα προσπαθήσω να μειώσω λίγο τη μερίδα μου το βράδυ» ή «θα προσπαθήσω να αυξήσω την κατανάλωση νερού», «θα βάλω 3 μισάωρα περπάτημα την εβδομάδα».
  • Αφιέρωσε χρόνο για το φαγητό σου, μην τρως στο πόδι γιατί στο τέλος της ημέρας το μόνο που είναι σίγουρο είναι πως δε θα θυμάσαι τι έφαγες.
  • Και να θυμάσαι... πολύ λίγες φορές τρως επειδή πραγματικά πεινάς, συνήθως συντρέχουν άλλοι λόγοι.

Οποιοδήποτε πρόβλημα σε μπλοκάρει στην προσπάθειά σου, σίγουρα τρώγοντας δεν λύνετε… το αντίθετο.          

Ο φόβος λοιπόν για τη στέρηση και την αποτυχία είναι δύο βασικοί λόγοι που κάποιος δεν ξεκινάει να κάνει την αλλαγή.

Το πιο δυνατό κίνητρο θα πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι, η αγάπη για το σώμα μας, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας που θέλουμε να δούμε, η ευεξία που αξίζει να νιώσουμε, το πρότυπο που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας και στους γύρω μας, η ποιότητα και η ανάσα που επιβάλλεται να δώσουμε στα κύτταρά μας…!!!

Διεκδίκησε τα θέλω σου και κάνε τα πράξη…, όχι μαγικά σε μία μέρα ή σε ένα μήνα, αλλά ευχάριστα βήμα βήμα!!

Είχα καιρό να γράψω… μου αρέσει πολύ και εύχομαι αυτές μου οι κουβέντες να γίνουν κίνητρο για όσους το έχουν ανάγκη και να φέρουν ευχάριστη αλλαγή!!  

Δεν είναι κακό να σ’ αγαπάς !

Με εκτίμηση,

Τσολάκη Μαρία – Διατροφολόγος

Διαιτολογικό γραφείο αλλάΖΩ

Μαλακούση 10 – 1ος όροφος

Τηλ :23310-21721

www.pliroforiodotis.gr/allazw

     

Η διατροφή μπορεί να αποτελέσει πρόληψη ή και αιτία για την πρόκληση πολλών ασθενειών …

                                                                                                              ….. η επιλογή δική σου!

αλλάΖΩ και ΖΩ … μέσα από την αλλαγή ΖΩ όπως μου αξίζει!

       

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69