tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καρασαρλίδου από το Κέντρο Υγείας Βέροιας. Να ενισχυθεί άμεσα η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Στο πλαίσιο των επαφών της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου, επισκέφθηκε τη Δευτέρα το Κέντρο Υγείας Βέροιας και συναντήθηκε διαδοχικά με την υπεύθυνη Επιστημονικής Λειτουργίας κ. Μαρία Χατζή, την προϊσταμένη του Νοσηλευτικού Προσωπικού κ. Διαμάντω Καρανικοπούλου, αντιπροσωπεία του συλλόγου εργαζομένων, καθώς και τον επόπτη 8ης ΤΟΜΥ και συντονιστή των ΚΟΜΥ Ημαθίας κ. Πρόδρομο Δημητριάδη.

Η βουλευτής συζήτησε με την κα Χατζή για τις ανάγκες του Κ.Υ. σε υλικό (μάσκες, στολές, αντισηπτικά κτλ) και σε υγειονομικό προσωπικό, όπως και για την ετοιμότητα του Κ.Υ. όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαβεβαίωσε πως στο Κ.Υ. υπάρχει επάρκεια υλικού και ανθρώπινου δυναμικού και πως το Κ.Υ. είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων εξέφρασαν τα αιτήματα για τις πάγιες ανάγκες του συλλόγου όσον αφορά στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την αξιολόγηση, τη διασφάλιση των μέτρων υγιεινής και προστασίας όλων των εργαζομένων και την παροχή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των επισκεπτών υγείας. Επίσης τόνισαν την έλλειψη οργανογράμματος στη λειτουργία των Κ.Υ. μέχρι και σήμερα, πράγμα που αποτελεί ένα από τα κύρια αιτήματα του συλλόγου.

Ο κ. Δημητριάδης εξήγησε τη λειτουργία και τη δράση της ΚΟΜΥ, η οποία λειτουργεί λαμβάνοντας οδηγίες και κατευθύνσεις από τον ΕΟΔΥ.

Μετά τις συναντήσεις, η κα Καρασαρλίδου δήλωσε: «Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν θωρακίστηκε από την κυβέρνηση εν όψει πανδημίας με σωστό σχεδιασμό και χρηματοδότηση. Χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει σημαντική ενίσχυση της ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία από περιστατικά Covid που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή υποστήριξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει γι’ αυτό την ανάθεση της διαχείρισης περιστατικών Covid και στα Κ.Υ. και στις ΤΟΜΥ (με κατάλληλη οργάνωση/επάνδρωση) ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να μπορέσει να αντεπεξέλθει αποτελεσματικότερα στις ανάγκες της πανδημίας».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69