tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κρούσμα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Βέροιας

Κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άνθρωπο (χωρίς εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα) καταγράφηκε πρόσφατα στον Δήμο Βέροιας.

Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους και ζώα καταγράφηκαν τα έτη 2010-2014 και 2017-2019, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες. Αυτό υποδηλώνει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει εγκατασταθεί στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, θεωρούνταν πιθανή και αναμενόμενη η επανεμφάνιση περιστατικών στη χώρα μας και κατά την τρέχουσα περίοδο 2020, κατά την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών, τόσο σε γνωστές όσο και σε νέες περιοχές. Μέχρι στιγμής, κατά την περίοδο μετάδοσης 2020, έως τις 10/09/2020, έχουν καταγραφεί ανθρώπινα κρούσματα της λοίμωξης στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας και Ανατολικής Αττικής.

Περιστατικά λοίμωξης από τον ιό είχαν καταγραφεί στον ίδιο Δήμο Βέροιας Ημαθίας και κατά τα έτη 2010, 2012, 2018 και 2019. Θεωρείται πολύ πιθανή η συνεχιζόμενη καταγραφή και άλλων κρουσμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και σε άλλες νέες περιοχές, κατά το προσεχές διάστημα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69