tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στο συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο

Στο συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση θα συμμετάσχουν οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βέροιας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο τους αναφερει: 

"Αξιοποιώντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση προωθεί τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων για την εφαρμογή του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης των τριών πυλώνων.

● Ο πρώτος, «δημόσιος» πυλώνας, της κύριας σύνταξης, με 40 χρόνια δουλειάς και εισφορών θα αποδίδει ως σύνταξη το 27% - 30% του μέσου μισθού.
● Ο δεύτερος πυλώνας θα περιλαμβάνει τις σημερινές επικουρικές συντάξεις, θα λειτουργεί με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα και το ύψος της σύνταξης θα καθορίζεται από τις «αποδόσεις» των «επενδύσεων» των αποθεματικών των επαγγελματικών ταμείων.
● Ο τρίτος πυλώνας είναι αμιγώς ιδιωτική ασφάλιση, χωρίς την παραμικρή εγγύηση για το ύψος της παροχής που θα πάρουν τελικά όσοι εργαζόμενοι πληρώνουν πρόσθετες εισφορές.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020, που προβλέπει νέα μείωση του συνολικού κονδυλίου για κύριες και επικουρικές συντάξεις κατά 192 εκατ. ευρώ και μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 475 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη κατά 89 εκατ. ευρώ ενώ μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματικών ομίλων κατά 123 εκατ, ευρώ.

Παράλληλα προωθείται η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αξιοποιώντας την πρόταση της ηγεσίας του ΠΙΣ για μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και επέκταση των συμβάσεων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα παραχώρησης πτέρυγας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για «αξιοποίηση» από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και ανάπτυξη υπηρεσιών προς πώληση για δήθεν προαγωγή του ιατρικού τουρισμού, πρακτικές που απέχουν παρασάγγας από την αφοσίωση στη δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, άμεση επαναφορά του 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης, κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο της Υγείας, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα για όσους εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, και μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας μας.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να στρέφεται ενάντια στην επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση και να διεκδικεί την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιστημονικών επιτευγμάτων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 11.00π.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69