tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μάθημα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης έδωσε στην Βέροια το ΕΚΑΒ - Δείτε το βίντεο με την αναπαράσταση

ekav protes voithies

Οι εκπαιδευτές ΕΚΑΒ Ημαθίας, σε συνεργασία με το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας & την Αντιδημαρχία κοινωνικής προστασίας, παρέδωσαν στην Πλατεία Δημαρχείου μαθήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στους πολίτες της Βέροιας, στα πλαίσια της πανελλήνιας εβδομάδας εκπαίδευσης και πρόληψης , με σκοπό την ανάδειξη της προσφοράς του «ΕΚΑΒ». Η εβδομάδα (από 12 έως 19 Δεκεμβρίου) είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, με πιο πρόσφατο το συμβάν του θανάτου των Βουρβαχάκη και Κελαράκη το 2012 στην Κρήτη.

Οδηγίες για το πώς θα καλέσετε βοήθεια

Αν χρειασθεί εσείς ή κάποιος άλλος να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, αν η κατάσταση του το επιτρέπει και υπάρχει άλλος τρόπος να μεταφερθεί μη ζητάτε ασθενοφόρο, αφήστε το για κάποιον άλλο που θα έχει πραγματική ανάγκη. Όταν κάνετε άσκοπη χρήση του ασθενοφόρου το στερείτε από κάποιον άλλο που το χρειάζεται. 

Όταν καλείτε το 166 και δείχνει κατειλημμένο κλείστε και ξανακαλέστε, ίσως έτσι βρείτε ελεύθερη γραμμή.

- δώστε την ακριβή διεύθυνση, την περιοχή και κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (π.χ εκκλησία - σχολείο κ.λ.π.) για να σας βρει πιο εύκολα το ασθενοφόρο.

- πείτε πόσα θύματα υπάρχουν (αν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα ή άλλο).

- μη κλείσετε το τηλέφωνο σας πριν από τον τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ, ίσως χρειαστεί περισσότερα στοιχεία από αυτά που δώσατε.

- καλέστε το 166 και από καρτοδέκτη του ΟΤΕ ατελώς (χωρίς κάρτα).

- όταν τηλεφωνείτε από κινητό τηλέφωνο πρέπει να πείτε απο ποια περιοχή καλείτε (π.χ πόλη-χωριό κ.λ.π.).

- η φάρσα είναι εγκληματική ενέργεια. Όταν εσείς θα γελάτε κάποιος άλλος θα κινδυνεύει αβοήθητος. Μιλήστε στα παιδιά σας γι αυτό, αξίζει τον κόπο.

- ο εκνευρισμός και η αναστάτωση σας ίσως είναι δικαιολογημένη, παρόλα αυτά προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι, η εριστική συμπεριφορά δεν θα λύσει το πρόβλημα σας.

- όταν οδηγείτε τραβηχτείτε στο πλάι διευκολύνοντας το ασθενοφόρο που τρέχει με αναμμένους τους φάρους και τις σειρήνες του.

- όταν είστε στο χώρο του Νοσοκομείου και μεταφέρετε άρρωστο με το αυτοκίνητο σας φροντίστε να σταθμεύσετε μακριά από την είσοδο των επειγόντων. Ένα ασθενοφόρο που θα φτάσει μετά από σας θα πρέπει να βρει ελεύθερο χώρο να αποβιβάσει το άρρωστο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69