tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με βιωματικό σεμινάριο και δράσεις θα τιμήσει η ΜΑμΑ την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, που τιμάται στις 2 Απριλίου κάθε έτους, η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμού θα πραγματοποιήσει, αλλά και θα συμμετάσχει σε δράσεις, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στο ζαχαροπλαστείο Σερεμέτα, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ, παρουσιάζοντας τις δράσεις του συλλόγου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της ΜΑμΑ Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη, μιλώντας για την θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού και τις δράσεις που θα διοργανώσει ή θα συμμετάσχει ο σύλλογος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, 15.30 – 19.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα – βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Επιστημονική διαχείριση του αυτισμού: παραδείγματα επιτυχημένων περιπτώσεων – ΑΒΑ (εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς».

Εισηγήτριες θα είναι οι:

-Dr Amy Wood, πρόεδρος και επιστημονική σύμβουλος στο πρόγραμμα Families for effective autism treatment

-Λουκία Τσάμη, Ψυχολόγος

Ενώ τον συντονισμό της ημερίδας έχει η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου, σχολική σύμβουλος

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας κι εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ημέρα θα λειτουργήσει πασχαλινό παζάρι με προϊόντα που έχουν ετοιμάσει φίλες του συλλόγου.

Επιπλέον, θα γίνεται εγγραφή νέων μελών στον σύλλογο (γονέων, επιστημόνων, εθελοντών).

Την Τρίτη 2 Απριλίου, η ΜΑμΑ συμμετέχει στην δράση του κέντρου «Τα Παιδιά της Άνοιξης», που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Επιπλέον, η ΜΑμΑ θα συμμετέχει στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ στην Καστοριά, σε ημερίδα στην Θεσσαλονίκη κ.α.

Όπως είπε η κ. Στεφανάκη «με πολλές προσπάθειες ο σύλλογος κατάφερε να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό αυτή την τόσο πολύπλοκη διαταραχή, τον αυτισμό. Ο σύλλογος εκπλήρωσε τους στόχους της, που είναι η ευαισθητοποίηση, η κινητοποίηση και η πληροφόρηση.

Ο σύλλογος κατέθεσε στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας φάκελο, για την αδειοδότηση λειτουργίας ΚΔΑΠ ΜΕΑ με έδρα το Ειδικό Σχολείο Βέροιας. Είναι μία προσπάθεια που αποτελεί μεγάλη προσπάθεια, χρόνο και τεχνικές παρεμβάσεις.

Ο σύλλογος στηρίζεται στους γονείς των παιδιών με αυτισμό, στον εθελοντισμό, με κοινό στόχο και σκοπό τα παιδιά αυτά».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Ευδοξία Ακρίβου, η οποία μίλησε από την πλευρά της οικογένειας και ειδικά για το πώς βιώνουν και επιβιώνουν τα μέλη της οικογένειας που ένα μέλος της είναι στο φάσμα του αυτισμού. Ως μητέρα παιδιού με αυτισμό έδωσε κάποιες συμβουλές σε γονείς που θα βαδίσουν αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Αυτό που χρειάζεται είναι αποδοχή (να δεχθούν οι γονείς ότι το παιδί είναι αυτιστικό), ενημέρωση, εκπαίδευση και θεραπείες. Η συνεργασία των μελών της οικογένειας είναι απαραίτητη ώστε να μοιραστεί το βάρος από τις πλάτες της μητέρας, που συνήθως είναι αυτή που φροντίζει το αυτιστικό παιδί.

Ακολούθως τον λόγο πήρε η σχολική σύμβουλος Ειρήνη Αναγνώστου, η οποία έχει έναν πολύπλευρο ρόλο στον σύλλογο. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και παράλληλα στηρίζει από την πλευρά της εθελοντικά, ως επιστημονική σύμβουλος.

Παρουσίασε την ημερίδα – βιωματικό εργαστήρι, που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ημαθίας, το οποίο είναι σε εξειδικευμένη βάση και αφορά την οργάνωση, συγκρότηση, διαχείριση συμπεριφοράς ατόμου στο φάσμα του αυτισμού και ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας. Η ομιλήτριας της ημερίδας είναι μία άξια επιστήμονας, από την Αμερική, όπου άφησε την καριέρα της για να ασχοληθεί με το παιδί της που ήταν στο φάσμα του αυτισμού.

Τον λόγο έπειτα πήραν εκπρόσωποι των εθελοντών, οι φιλόλογοι ειδικής αγωγής Ολυμπία Λαγοπούλου και Σταυρούλα Κότελη, οι οποίες μιλώντας εναλλάξ, αναφέρθηκαν στα αισθήματα που αποκόμισαν προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες της ως ειδικές παιδαγωγοί στον σύλλογο ΜΑμΑ, καθώς επίσης αναφέρθηκαν στον τρόπο που δουλεύουν με τα παιδιά και τις δράσεις που κάνουν μαζί με αυτά.

Κλείνοντας, η πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπογραφή υπομνήματος που απέστειλαν και αφορά τον νόμο για την ειδική αγωγή. Τα παιδιά που είναι στο φάσμα του αυτισμού χρειάζονται συνεχή και διαρκή εκπαίδευση, καθώς μόνο από την εκπαίδευση προοδεύουν. 

 
 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69