tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ειδικός εισηγητής στην Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων ο Τάσος Βασιάδης

vasiadis sinodos

Η Τακτική Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) πραγματοποιήθηκε στις Βουδαπέστη, με την συμμετοχή Αντιπροσωπειών από τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Παρατηρητών από Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους τρίτων χωρών και Εκπροσώπων από άλλες Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως ΑΕΜΗ, UEMS, FEMS, PWG, WHO και EANA.

Εκ μέρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στη Σύνοδο της CPME συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Αναστάσιος Βασιάδης, Γρηγόριος Ροκαδάκης, και Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης.

Ως Ειδικός Εισηγητής τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με ομιλίες του, παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος στην CPME, Αναστάσιος Βασιάδης.

Λεπτομερείς επισημάνσεις εγένοντο για τα επίκαιρα ζητήματα Υγείας στην Ελλάδα που εγείρονται εις βάρος της Περίθαλψης των πολιτών και εις βάρος του Ιατρικού Επαγγέλματος, όπως έχουν εξελιχτεί μέχρι σήμερα. Μεταξύ άλλων ειδικότερη αναφορά επιφυλάχτηκε για την ουσιαστική κατάργηση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα τα νοσοκομεία τα οποία είναι υποστελεχωμένα και με δραματικές μειώσεις των αμοιβών, τις αυθαίρετες απομειώσεις των αμοιβών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και των ιατρικών εργαστηρίων τα οποία με τις πρακτικές rebate και clow back οδηγούνται σε κατάργηση, στην ανεπάρκεια του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στην αυθαιρεσία της φαρμακευτικής πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Ειδική αναφορά επιφυλάχτηκε από τον Έλληνα Αντιπρόσωπο για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον ιό ΕΜΠΟΛΑ που λήφθηκαν στην Ελλάδα, ώστε να παραμένει μια χώρα απόλυτα ασφαλής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ προχώρησε σε κατάθεση προτάσεων σύμφωνα με τις θέσεις της Ιατρικής Κοινότητας στην Ελλάδα και εισηγήθηκε την διαμόρφωση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής η οποία θα ενσωματωθεί στο νομικό πλαίσιο κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν επί μέρους συναντήσεις συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Ανδρέα Δημητρίου, τον Πρόεδρο του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Αλβανίας Dr. Din Abazaj τον Γεν. Γραμματέα του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Βουλγαρίας Dr. Dimitar Lenkov, τον Πρόεδρο του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας Dr. Bayazit Ilhan, τον Πρόεδρο του Εθνικού Ιατρικού Συλλόγου Ουγγαρίας Dr. Ιstvan Eger, τον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ελβετίας Dr. Jacques De Haller, τον εκπρόσωπο της UEMS Dr. Giorgio Berchicci, τον Πρόεδρο της ΑΕΜΗ Dr. Zoao De Deus και την Πρόεδρο της CPME Dr. Katrin Fjeldsted.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69