tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στήριξη των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας υποσχέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος

grigorakos st

Την ενίσχυση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας υποσχέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Βέροια, για τις ανάγκες της νοσηλευτικής διημερίδας, συναντήθηκε με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Βέροιας Αναστασία Μπούρτσου και τον δήμαρχο Βέροιας και του τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τα νοσοκομεία του νομού.

Στην συνάντησή του με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Γρηγοράκος τόνισε: "Δεν πρέπει να είμαστε γκρινιάρηδες. Το θέμα της υγείας είναι σοβαρό. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και δεν περιοριορίζεται σε ηλικίες. Υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν είναι μεγάλα. Στα νοσοκομεία της Ημαθίας είχαμε καλή οικονομική διαχείριση αλλά πρέπει να λειτουργήσουν καλύτερα κάποιες κλινικές. Στην μετά μνημονιακή εποχή, θα είμαστε πιο ελεύθεροι να πάρουμε προσωπικό αλλά με προσοχή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Πέντε χρόνια τραβάω τον προσωπικό μου γολγοθά για να υπηρετήσω πολιτικές που δεν πιστεύω, για το συμφέρον της πατρίδας. Η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές επειδή ακολουθήθηκαν λάθος πολιτικές και σε αυτό έβαλαν το χέρι τους σχεδόν όλοι".

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Γρηγοράκος σημείωσε ότι οι υπηρεσίες φύλαξης, σίτησης, καθαριότητας πήγαν σε ιδιώτες επειδή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το κράτος ενώ πρόβλημα με τα αναλώσιμα υλικά δεν υπάρχουν.

Σε ερώτηση για τα συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσαν ο δήμαρχος και η διοικήτρια του Νοσοκομείου σημείωσε: "Για την λειτουργία του στεφανιογράφου, θα φέρουμε άμεσα έναν καρδιολόγο, την Δευτέρα υπογράφουμε. Αν μπορέσουμε θα μετακινήσουμε έναν έμπειρο γιατρό. Αναισθησιολόγο, θα φέρουμε έναν επικουρικό. Θα λύσουμε το θέμα της γυναικολογικής κλινικής και το θέμα της νεφρολογικής κλινικής. Το νοσοκομείο έχει τις υποδομές ενός καλού περιφερειακού νοσοκομείου. Υπηρεσίες τριτοβάθμιας υγείας δεν μπορεί να προσφέρει αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολα περιστατικά. Είναι σε πολύ καλό δρόμο το νοσοκομείο. Θα στηρίξουμε την λειτουργία του με επικουρικούς γιατρούς καθώς επίσης και την λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας. Ίσως την Δευτέρα προκηρύξουμε κάποιες θέσεις κατ' εξαίρεση για το Νοσοκομείο της Βέροιας, αφού εισηγηθούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο για να πάρουμε την άδεια για να προκηρύξουμε τις θέσεις. Στόχος να υπάρχουν μέσα σε ένα δίμηνο να υπάρχουν τα στελέχη στα νοσοκομεία".

Για το θέμα της μετατροπής του Νοσοκομείου Βέροιας σε νοσοκομείο ανάσχεσης, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι υπάρχει κοντά η Θεσσαλονίκη αλλά και γύρω στην Βέροια υπάρχουν καλά νοσοκομεία.

Για το νοσοκομείο της Νάουσας, απάντησε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα και "δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αποδυναμώσουμε. Θα το ενισχυσουμε".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69