tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εβδομάδα προληπτικού ελέγχου του μαστού

Το ΠΕΔΥ – Μονάδα Υγείας Βέροιας, στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της πρόληψης για την προάσπιση της υγείας, διοργανώνει εβδομάδα προληπτικού ελέγχου του μαστού από 20 – 24 Οκτωβρίου.

Ο προληπτικός έλεγχος οφείλει να αποτελεί συνήθεια για τις γυναίκες από την ηλικία των 18 ετών.

Ξεκινώντας με αυτοεξέταση του στήθους, συνεχίζοντας με ετήσια εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό μετά τα 25 και συμπληρώνοντας την ψηλάφηση με μαστογραφία από την ηλικία των 40 ετών, η πρόληψη είναι το σημαντικότερο βήμα για την επιτυχή αντιμετώπιση ευρημάτων κακοήθειας.

Οι Χειρούργοι Ιατροί της Μονάδας μας και το Μαιευτικό – Νοσηλευτικό προσωπικό των Χειρουργικών Ιατρείων συμμετέχουν στην Εβδομάδα Πρόληψης  (εξέταση – ενημέρωση των γυναικών για ψηλάφηση, έκδοση ηλεκτρονικού παραπεμπτικού για μαστογραφία, όπου απαιτείται) με ραντεβού στο τηλ. 2331062198 από 13 Οκτωβρίου. Κατά την επίσκεψή τους πρέπει να έχουν το βιβλιάριο ασθενείας και προηγούμενες εξετάσεις από τον μαστό.

Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα – Μαστογράφος θα πραγματοποιεί μαστογραφίες σε γυναίκες με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.

Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
Σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία σε συγκεκριμένες ημέρες του κύκλου.

Ο προγραμματισμός των μαστογραφιών θα γίνει κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα  2331022332, 2331024661, 2331021863 εσωτ. 102 από 13 Οκτωβρίου ( γίνονται δεκτά και παραπεμπτικά Ιατρών εκτός της Μονάδας ).

Με την παραπάνω δράση το ΠΕΔΥ - Μονάδα Υγείας Βέροιας τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, δίνει στο ευρύτερο γυναικείο κοινό τη δυνατότητα πρόσβασης σε απαραίτητες εξετάσεις, στέλνοντας το μήνυμα του ετήσιου ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69