tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αλεξάνδρεια: Μέτρα πρόληψης για τα κουνούπια

Kounoypi

Από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Επειδή οι συνθήκες που ευνοούν την αναπαραγωγή και ανάπτυξη των κουνουπιών (ηψηλές θερμοκρασίες, υγρασία) συνεχίζουν ακόμη να υφίστανται, υπενθυμίζουμε στους δημότες μας τα μέτρα που πρέπει να λάβουν και παρακαλούμε στην πιστή εφαρμογή τους προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος προσβολής από ασθένειες που μπορεί να μεταδοθούν από τα κουνούπια στον άνθρωπο, όπως είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου.

-Όπου υπάρχει δίκτυο συλλογής ομβρίων υδάτων θα πρέπει να μην αποχετεύονται σε αυτό τα οικιακά λύματα.

-Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από γλάστρες, παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, υδρορροές, λεκάνες, ποτίστρες ζώων και άλλα μέρη.

-Κρίνεται απαραίτητο το τακτικό κούρεμα του γρασιδιού και θάμνων όπου βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια, καθώς και η τοποθέτηση σήτας Νο 16 στα ανοίγματα βόθρων.

-Να γίνεται χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων.

-Όπου υπάρχουν οικόπεδα ακατοίκητα με κοιλότητες εδάφους, λαμβανόμενης υπόψη της υψηλής στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες τους τακτικός καθαρισμός της βλάστησης και πιθανή επιχωμάτωσή τους.

-Στα εγκαταλελειμμένα σπίτια και στα νεοαναγειρόμενα θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να φροντίζουν για τον καθαρισμό τους, την απομάκρυνση σκουπιδιών, καθώς και να αντλήσουν τυχόν λιμνάζοντα νερά.

-Απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός όπου υπάρχουν σταυλικές εγκαταστάσεις και οικόσιτα ζώα.

-Σε ατομικό επίπεδο, να χρησιμοποιούνται εντομοαπωθητικά και ανοιχτόχρωμα φαρδιά ρούχα με μακριά μανίκια και παντελόνια.

-Σε οικιακό επίπεδο, να χρησιμοποιούνται κατάλληλα εντομοκτόνα και αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες) στα ανοίγματα του σπιτιού".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69