tsakiridis

pieria animation

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κλιμάκιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κω

basiadis ko

Κλιμάκιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κω το τριήμερο 5 - 7 Σεπτεμβρίου 2014.
Το κλιμάκιο απετέλεσαν ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ.Μιχάλης Βλασταράκος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.Αναστάσιος Βασιάδης Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ και κ.Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος υπεύθυνος ΠΙΣ για τα θέματα υγείας της Νησιωτικής Ελλάδος,

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο της Κω, τα Κέντρα Υγείας, τον Έπαρχο της Κω και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, όπου ενημερώθηκαν για τα υγειονομικά προβλήματα, αλλά και τους τρόπους ενίσχυσης της Ιπποκρατικής Ιδέας, της Ιατρικής Δεοντολογίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου του Ιπποκράτη.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην έδρα του Ιατρικού Συλλόγου Κω, με τη συμμετοχή της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κ. Μαρίας Φρατζάκη, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Χρήστου Μαντά, και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου, κ. Γεράσιμου Αποστολάτου.

Συμμετείχαν επίσης, ο νεοεκλεγείς Έπαρχος της Κω, κ. Γ. Χαλκιδιός, ο Αντιπρόεδρος του Ιπποκρατείου Ιδρύματος και πρώην Υπουργός, κ. Αρ. Παυλίδης, ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κ. Γ. Τάλλαρος, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κω, κ. Ι. Καμπανής, και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κω.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην οποία παρατέθηκαν τα συμπεράσματα της επίσκεψης εργασίας και παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΠΙΣ για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Σε σχέση με την κατάσταση της Υγείας στα Δωδεκάνησα και την ανάγκη ανάταξής της, επισημάνθηκαν από τον ΠΙΣ τα ακόλουθα:
Η ανάγκη για την κάλυψη βασικών τμημάτων του Νοσοκομείου το οποίο έχει αποδυναμωθεί, με παιδιάτρους, καρδιολόγους και άλλες απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες οι οποίες λείπουν, κρίθηκε από όλους περισσότερο από επιτακτική.

Η αποδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη σε όλα τα Δωδεκάνησα, μετά την αποχώρηση των περισσοτέρων ιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ, καθ ην στιγμή τα σύγχρονα κτίρια, που αποτελούν μεγάλες επενδύσεις για την Υγεία, μαραζώνουν από έλλειψη προσωπικού και η περίθαλψη των κατοίκων έχει περιέλθει σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι συνεχείς διακομιδές επειγόντων περιστατικών στο κέντρο ή στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, δημιουργούν μόνιμη ανασφάλεια στους κατοίκους, δυσφήμιση στην διεθνή κοινή γνώμη και προσβολή της εθνικής αξιοπρέπειας.

Η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση τουριστών στην Κω και όλα τα Δωδεκάνησα, πρέπει να συνοδεύεται από την οργάνωση ιδιαιτέρως ασφαλών υγειονομικών υπηρεσιών στην χώρα μας και στην περιοχή, προκειμένου να μην εκμεταλλεύονται τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες τα ιατρικά θεραπευτήρια της απέναντι πλευράς του Αιγαίου, με συνέπεια να προσβάλλεται ο πολιτισμός μας και να πλήττεται ο τουρισμός μας.

Η υγειονομική κάλυψη των περιοχών της Δωδεκανήσου, αλλά και όλης της Νησιωτικής Ελλάδας, θα ενισχύσει την παραμονή του νησιωτικού πληθυσμού στον τόπο του, αλλά και τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την εθνική αξιοπρέπεια.

Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να αντιληφθεί το επείγον της κατάστασης και να δρομολογήσει άμεσα τις αναγκαίες δράσεις.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το κλιμάκιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποίησε επίσης επίσκεψη στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, όπου ξεναγήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις από τον Αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, στο Μουσείο από τον κ. Χαράλαμπο Κιάρη και στον Βοτανικό Κήπο από τον κ. Θεοδόση Διακογιάννη. Ακολούθησε αναπαράσταση του Ιπποκρατικού όρκου από τον κ. Μηνά Χατζηαντωνίου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των εκπροσώπων της Ιατρικής Κοινότητας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Κατά την συνεδρίαση, απεφασίσθη μεταξύ άλλων:

- Ενίσχυση της Ιπποκρατικής ιδέας με κάθε τρόπο και ανάληψη πρωτοβουλιών για την ετήσια οργάνωση της ορκωμοσίας των αριστούχων αποφοίτων από τις Ιατρικές Σχολές όλης της χώρας, με απαγγελία του Όρκου του Ιπποκράτη, καθώς και τη διοργάνωση διαγωνισμών και εργασιών με θέμα την ιατρική δεοντολογία.

- Προσπάθεια για διεύρυνση των εκδηλώσεων σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Εν κατακλείδι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητεί από την Πολιτεία να ενσκήψει με πραγματικό ενδιαφέρον, ώστε να ενισχυθούν οι Υγειονομικές μονάδες των νησιών και όλης της χώρας, καθώς και οι αξίες οι οποίες διέπουν την ιατρική λειτουργία και την δεοντολογία.

Τα ανέξοδα λόγια, οι έωλες υποσχέσεις, οι στυγνές διαπιστώσεις και τα ευχολόγια πρέπει επιτέλους να σταματήσουν και να δώσουν τη θέση τους σε πράξεις και ενέργειες τέτοιες, ώστε να ατενίζουμε το παρόν και το μέλλον της χώρας μας με ελπίδα και αισιοδοξία.

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες της πολιτείας προς την ως άνω κατεύθυνση και αναμένει από την ίδια την πολιτεία να πράξει τα δέοντα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92039-voucher-1-3

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69