tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κιρσοκήλη: Μία πολύ συχνή πάθηση που επηρεάζει τη γονιμότητα

Η κιρσοκήλη είναι μία πάθηση που αν και είναι εύκολο να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεί ταμπού για πολλούς άνδρες, οι οποίοι επίσης συχνά λαμβάνουν αψήφιστα τα εμφανή συμπτώματα της, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύουν τόσο την γονιμότητα, όσο και την γενικότερη υγεία του ουρογενετικού τους συστήματος.

Τι είναι όμως στην πράξη η κιρσοκήλη και τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά;

Μία κιρσοκήλη προκύπτει όταν διευρύνονται οι φλέβες μέσα στο όσχεο, δηλαδή τον σάκο δέρματος που συγκρατεί και προστατεύει τους όρχεις. Εμφανίζεται τις περισσότερες φορές στον αριστερό όρχι και αποτελεί μία πολύ συχνή πάθηση, με περίπου 10-15 στους 100 άνδρες να έχουν κιρσοκήλη. Ουσιαστικά είναι σαν την φλεβίτιδα στα πόδια, μόνο που εντοπίζεται στους όρχεις.

Κάτι που πολλοί άνδρες αγνοούν, είναι το γεγονός ότι η κιρσοκήλη δεν αφορά μόνο ηλικιωμένα άτομα και γενικά δεν έχει ηλικία. Οι κιρσοκήλες διαμορφώνονται πολλές φορές κατά την εφηβεία και διογκώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Παρόλο που σε ορισμένες περιπτώσεις η κιρσοκήλη σε αρχικό στάδιο δεν προκαλεί προβλήματα, αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για το ουρογενετικό σύστημα του άνδρα. Συγκεκριμένα, εκτός από πόνο και ενόχληση, η υψηλή θερμοκρασία στην περιοχή, που προκαλείται από την διεύρυνση του φλεβικού συστήματος, επηρεάζει την παραγωγή και την ποιότητα του σπέρματος, δημιουργώντας προβλήματα γονιμότητας. Επιπλέον έχει παρατηρηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η κιρσοκήλη έχει ως αποτέλεσμα τον ένα όρχι να αυξάνεται πιο αργά ή να συρρικνώνεται.

Η κιρσοκήλη ωστόσο είναι εύκολο να διαγνωσθεί και είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμη με την βοήθεια ενός εξιδεικευμένου ανδρολόγου. Ο χειρουργός ουρολόγος ανδρολόγος δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ειδικεύεται σε περιπτώσεις κιρσοκήλης και προσφέρει τις πιο προηγμένες ιατρικές θεραπείες για την άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος στο ουρογενετικό σύστημα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69