tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας από το ΙΚΑ

Από την Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. ανακοινώθηκαν τα εξής: 

Σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ. Φ40021/οικ.4612/164/22-2-16 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ασφαλιστική ικανότητα για την περίοδο 1/3/2016-28/2/2017 χορηγείται: 



α) στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα μέλη οικογένειάς τους, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2015), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο. 

β) στους ανέργους ηλικίας άνω των 29 και έως 55 ετών, που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 2768/1999 (Α' 273), όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν. 

γ) στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων με την επωνυμία "ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.", "ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ", "ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ" και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, χωρίς την προϋπόθεση συμπλήρωσης ημερών ασφάλισης. 

δ) στους πωλητές Λαϊκού Λαχείου, οι οποίοι υπάγονται στο κεφάλαιο ΙΓ του Κανονισμού Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, καθώς και τα μέλη οικογένειάς τους, χωρίς την προϋπόθεση της συμπλήρωσης απαιτούμενων ημερών ασφάλισης. 

Για τις κατηγορίες α, β και δ, η ασφαλιστική ικανότητα θα χορηγηθεί ηλεκτρονικά. 

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας "Ασφαλιστική Ικανότητα" στο διαδικτυακό τόπο www.ika.gr. 

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι ασφαλισμένοι μας, οι οποίοι δεν έχουν απογράψει τα προστατευόμενα μέλη τους (σύζυγο και τέκνα), που είναι καταχωρημένα στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, μπορούν να προβούν στην απογραφή τους μέσω της ηλεκτρονικής μας υπηρεσίας "Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων", που είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους-Συνταξιούχους). 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69