tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η πρόληψη σώζει ζωές το μήνυμα της ημερίδας για τον καρκίνο του μαστού

 

Την Τετάρτη το απόγευμα, το Ακτινολογικό Εργαστήριο του ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας (3η ΔΥΠΕ Μακεδονίας) σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας διοργάνωσαν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: « ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ», στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θεόφιλος Κορωνάς, Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, Υπεύθυνος ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ανέλαβε ο Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Γενικός Χειρουργός, πρώην Διευθυντής Χειρουργικού Τμήματος Γ.Ν. Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας), Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βέροιας. Ο κος Χατζηαθανασίου ανέφερε πως  μία στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει στην πορεία της ζωής της από καρκίνο του μαστού. Στην Ελλάδα υπάρχουν 4.500 νέες περιπτώσεις.

Έπειτα τον λόγο πήρε η Καραδήμου Βασιλική, Επιμελήτρια Α' Ακτινοδιαγνωστικής ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας, πρώην Υπεύθυνη τμήματος Απεικόνισης Μαστού Γ.Ν. Κατερίνης, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού, η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο της ακτινοδιαγνωστικής στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Η κα Καραδήμου ήθελε να περάσει το μήνυμα πως η προληπτική μαστογραφία σώζει ζωές.

Ακολούθησε η Ζαχαριάδου Μαρία, Ειδική Ακτινοδιαγνώστρια Μαστού, η οποία αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ψηφιακής μαστογραφίας. Η κα Ζαχαριάδου τόνισε τη χρησιμότητα της ψηφιακής μαστογραφίας, καθώς επίσης προτείνει κάθε γυναίκα άνω των 40 ετών να κάνει κάθε χρόνο μαστογραφία.

Έπειτα, ο Αναστάσιος Κοτρώνης, Γενικός Χειρουργός, Συνεργάτης του Τμήματος Μαστού Ομίλου Βιοϊατρική Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στους επιβαρυντικούς παράγοντες και τις κλινικές εκδηλώσεις του καρκίνου του μαστού. Ο κος Κοτρώνης πιστεύει στον προληπτικό έλεγχο και προτείνει κάθε γυναίκα, 35 έως 39 ετών να κάνει την πρώτη της μαστογραφία, που είναι μια μαστογραφία αναφοράς.

Στην συνέχεια μίλησε ο Σταύρος Χατζόπουλος MSc, Γενικός Χειρουργός, Μετεκπαιδευθείς στη Χειρουργική Μαστού στο Imperial College London -U.K Saint Mary's Charing cross, Υπεύθυνος του τμήματος Μαστού του Ομίλου Βιοϊατρική Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην διάγνωση μέχρι την αντιμετώπιση και τα νεότερα δεδομένα. Τόνισε πως κάθε γυναίκα πριν οδηγηθεί στο χειρουργείο θα πρέπει να έχει διαγνωσθεί. Οι νέες χειρουργικές τεχνικές υπόσχονται άριστα θεραπευτικά και κοσμητικά αποτελέσματα.

Μετά πήρε τον λόγο ο Γιώργιος Νικολαϊδης, Ψυχίατρος- ΠΕΔΥ Μ.Υ. Βέροιας, ο οποίο αναφέρθηκε στις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του καρκίνου του μαστού. Την περιπέτεια που περνούν οι γυναίκες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου, χάνοντας πρώτα τα μαλλιά τους, έπειτα έναν ακρωτηριασμό (μαστεκτομή), την κατάθλιψη, την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας και πολλά άλλα.

Στο τέλος η Γεωργία Δουλδούρη, Φιλόλογος κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία. Μια συγκινητική ιστορία που άγγιξε τις καρδιές όλων. Η κα Δουλδούρη αναφέρθηκε στην περιπέτεια υγείας της , η οποία αντιμετώπισε θαρραλέα τον καρκίνο, με καλή ψυχολογία, και βγήκε πιο ώριμη και σοφή στο τέλος.

Όταν οι εισηγητές ολοκλήρωσαν τις ομιλίες τους απάντησαν σε ερωτήσεις  του κοινού.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69