tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε πλήρη αποσύνθεση η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Βέροιας

nosokomeio-veroias

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην χειρουργική κλινική του νοσοκομείου της Βέροιας είναι δραματική. Τα προγραμματισμένα χειρουργεία αναβάλλονται συνεχώς λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου, η αναμονή των ασθενών για να χειρουργηθούν υπερβαίνει τους 3 μήνες, ενώ πλέον φαίνεται να καθιερώνεται η πρακτική του "δώσε τα στοιχεία σου και θα ειδοποιηθείς". Τα κενά στις εφημερίες των γιατρών πολυάριθμα.

Μαθαίνουμε ότι για να καλυφθούν τα κενά αυτά και προκειμένου να γίνει οικονομία - επειδή η πληρωμή τους δεν θα γίνει από το νοσοκομείο - "επιστρατεύτηκαν" γιατροί του ΙΚΑ με μεγάλη εμπειρία στην συνταγογράφηση αλλά μικρή στην εγχειρητική. Οι ειδικευόμενοι ιατροί της κλινικής έχουν φτάσει στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης καθώς υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία πραγματοποιώντας εξωντονικό αριθμό εφημεριών , ενώ η εκπαίδευσή τους είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Έτσι, αναγκάζονται σε παραίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, 3 από τους 5 ειδικευόμενους που υπηρετούν στην κλινική υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους, ενώ ο διευθυντής της κλινικής αδυνατεί να εκπονήσει πρόγραμμα ασφαλούς εφημέρευσης για τον τρέχοντα μήνα.

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι ο αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου και επιμελητής της Χειρουργικής κλινικής, κ. Τριανταφυλλίδης, υπέβαλε την παραίτησή του από το ΔΣ του νοσοκομείου και αιτήθηκε την κανονική του άδεια προκειμένου να αποχωρήσει και αυτός απο το νοσοκομείο, φανερά δυσαρεστημένος απο τις συνθήκες εργασίες που έχουν διαμορφωθεί. Μήπως τελικά, θα πρέπει να ενδιαφερθεί κάποιος πριν οι πολιτικές που εφαρμόζονται οδηγήσουν στην πλήρη αποψίλωση του στελεχιακού δυναμικού της κλινικής;

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69