tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αιμοδυναμικό εργαστήρι Νοσοκομείου Βέροιας: Ξεκίνησε την λειτουργία του και σώζει ζωές

aimodinamoko

Τα αποτελέσματα της λειτουργίας του νεοσύστατου αιμοδυναμικού εργαστηρίου παρουσίασε η διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας. Πρόκειται για ένα εργαστήρι που σώζει ζωές διότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος στα καρδιολογικά περιστατικά.

«Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Αγκαλιάστηκε από όλους. Όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της καρδιολογικής κλινικής δίνουν και την ψυχή τους. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις, καταφέραμε και λειτουργήσαμε το αιμοδυναμικό εργαστήριο από αρχές Μαΐου. Από τότε μέχρι σήμερα 206 διαγνωστικές στεφανιογραφίες και 22 αγγειοπλαστικές επεμβάσεις (από 17/8 και μετά). Το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι οι ασθενείς εξυπηρετούνται ταχύτατα. Στα νοσοκομεία πρέπει να μπεις σε λίστες αναμονής. Συνεπώς, οι ασθενείς μετά το έμφραγμα, προγραμματίζουν στεφανιογραφία και προγραμματίζονται επεμβάσεις. Οι 164 στεφανιογραφίες είναι από τον δήμο Βέροιας, 22 από τον δήμο Αλεξάνδρειας, 4 από τον δήμο Νάουσας και οι υπόλοιπες έξω από το νομό. Η φήμη του ξεπερνά τα όρια της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας» σχολίασε η διοικητής Αναστασία Μπούρτσου και πρόσθεσε ότι «ζητάμε προσλήψεις μονίμων επεμβατικών καρδιολόγων. Στα ζητήματα που αφορούν την καρδιά, ο χρόνος είναι πολύτιμος. Είναι μια πολύτιμη μονάδα και έχει την στήριξή μας».

Ο διοικητής της Καρδιολογικής κλινικής Γιάννης Βογιατζής εξήρε την συμβολή της διοικήτριας. «Το αιμοδυμανικό μας εργαστήρι έγινε και εκπαιδευτικό κέντρο. Ήδη συνάδελφος από την Κατερίνη έρχεται και εκπαιδεύεται ενώ έχουμε συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο» σημείωσε ο κ. Βογιατζής και πρόσθεσε: «Είναι τιμή για την Βέροια να έχει έναν επιστήμονα όπως ο συνάδελφος ο κ. Ντάτσιος. Υπάρχουν οι συνθήκες για να μεγαλουργήσει και πρέπει η πολιτεία να τον μονιμοποιήσει». Ο κ. Βογιατζής εξήρε και την προσπάθεια που καταβάλει όλο το προσωπικό της Καρδιολογικής κλινικής και κάλεσε τις τοπικές αρχές να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια που γίνεται.

Ο επεμβατικός καρδιολόγος Αντώνης Ντάτσιος τόνισε ότι είδε την λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου ως μεγάλη πρόκληση. Ο κ. Ντάτσιος σημείωσε ότι στην Αγγλία υπάρχει σε κάθε περιφερειακό νοσοκομείο διότι είναι ένα εργαστήρι που σώζει ζωές. «Στην Βέροια δημιουργήσαμε μια ομάδα που έδεσε μεταξύ της και βασίζεται ο ένας στον άλλο. Τους πρώτους δυο – τρεις μήνες κάναμε μόνο στεφανιογραφίες, μέχρι να δέσουμε ως ομάδα και να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες ασφαλείας. Μετά ξεκινήσαμε και τις αγγειοπλαστικές. Από τις 22 αγγειοπλαστικές που κάναμε, οι περισσότερες αφορούσαν ασθενείς που εισήχθησαν με εμφράγματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να μπουν σε λίστες νοσοκομείων Θεσσαλονίκης ή να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο". Ο κ. Ντάτσιος είπε ότι ο πιο μικρός ασθενής ήταν 35 χρονών και ο πιο μεγάλος 86.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69