tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συντηρητική θεραπεία με κηδεμόνες στην σκολίωση

scoliosis11

Η ορθοπεδική επιστήμη μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ένα πλαίσιο πολύ μεγάλο από αυτό που συνήθως φανταζόμαστε, καθώς προτείνει πολλούς εναλλακτικούς τόπους συντηρητικής αντιμετώπισης σε συμπτώματα σκολίωσης, κύφωσης κ.τ.λ. Ο συνηθέστερος τρόπος αντιμετώπισης είναι ο κηδεμόνας, ο οποίος σε σύγκριση με άλλες μορφές θεραπείας, είναι ο πιο ήπιος.

 

Μία μικρή ιστορική αναδρομή

Γύρω στην δεκαετία του ’50, χρονολογία κατά την οποία άρχισαν να βγαίνουν οι πρώτοι κηδεμόνες είχε αρχίσει να διαφαίνεται ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της σκολίωσης είχε βρεθεί. Τα πρώιμα αποτελέσματα της μεθόδου είχαν αρχίσει να διαφαίνονται και να πείθουν κιόλας.

 

Παρόλα αυτά η σκολίωση είναι μία διαταραχή, η οποία μερικές φορές δεν είναι και τόσο προβλέψιμη, για αυτό μπορεί ο κηδεμόνας να μην μπορεί να δώσει πάντα την τελική αποθεραπεία. Οι ασθενείς έρχονταν αντιμέτωποι με υποτροπές και παραμορφώσεις. Σαν πρώτη εκτίμηση άρχισε να συνάγεται ότι η πρόωρη αφαίρεση του κηδεμόνα ήταν το πρόβλημα.

 

Φτάνοντας στο σήμερα, έχουμε να παρατηρήσουμε πολλά και διάφορα είδη κηδεμόνων, τα οποία μπορούν να δώσουν λύση σε διάφορες μορφές σκολίωσης. Παράγοντες που λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν είναι η έκταση του σώματος και τα αποτελέσματα που έχουν συναχθεί από τις ακτινογραφίες.

 

Μορφές κηδεμόνων

Υπομασχάλιοι: Είναι αυτοί που εκτείνονται ψηλά μέχρι και τον λαιμό, περιβάλλοντας τον θώρακα, χωρίς να φτάνουν πιο κάτω.

Παθητικής διόρθωσης: Επιτυγχάνεται διόρθωση της βλάβης από τις δυνάμεις που δίνει ο κηδεμόνας.

Ενεργητικής διόρθωσης: Δραστηριοποίηση των μυών του ίδιου του ασθενούς.

 

Πως ξεχωρίζουμε μια καλή κατασκευή;

  • Προσεγμένη κατασκευή

  • Καλές εξωτερικές επιφάνειες

  • Δυνατότητα για εύκολο κάθισμα

 

Από πού μπορείτε να τους προμηθευτείτε;

Από όλα τα καταστήματα φυσικά ή ηλεκτρονικά που εμπορεύονται ή/και παράγουν ορθοπεδικά είδη. Εμείς σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στα ορθοπεδικά είδη orthoaction.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69