Κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στην Αγκαθιά – Ψεκασμός το βράδυ της Τετάρτης
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκε στην Αγκαθιά του Δήμου Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα να προγραμματιστεί έκτακτη εφαρμογή ψεκασμού ακμαιοκτονίας εντός του οικισμού.
Ο ψεκασμός υπέρμικρου όγκου (ULV) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2026, από τις 22:30 έως τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό του πληθυσμού των κουνουπιών.
Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής οι κάτοικοι καλούνται, για προληπτικούς λόγους, να μην κυκλοφορούν και να μην παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει να διατηρούν κλειστές πόρτες και παράθυρα.
Παράλληλα, συστήνεται να παραμείνουν εκτός λειτουργίας κλιματιστικά και ανεμιστήρες, να απομακρυνθούν από αυλές και μπαλκόνια ρούχα, παιδικά παιχνίδια και άλλα εκτεθειμένα αντικείμενα και να παραμείνουν κατοικίδια και οικόσιτα ζώα σε στεγασμένους χώρους.
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε άτομα με προβλήματα υγείας, ώστε να αποφεύγεται η έκθεσή τους στο ψεκαστικό υλικό.
Οι μελισσοκόμοι της περιοχής καλούνται επίσης να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να απομακρύνουν, όπου απαιτείται, τα μελίσσια από την περιοχή εφαρμογής.
Η τήρηση των μέτρων κρίνεται απαραίτητη τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων όσο και για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του ψεκασμού.

















