tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Φαρμακευτικός Σύλλογος: "Υπερβολική συνταγογράφηση δίμηνων συνταγών"

farmakeio

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας εστάλη στον Ιατρικό Σύλλογο η παρακάτω επιστολή: "Έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες ότι πολλοί ιατροί, ίσως μετά από πιέσεις των ασθενών καταφεύγουν στην υπερβολική συνταγογράφηση δίμηνων συνταγών. Θα θέλαμε, λοιπόν, να σας παρακαλέσουμε να ενημερώσετε τα μέλη σας ώστε να αποφεύγουν αυτή την πρακτική για όσες ημέρες διαρκεί η έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τα αποθέματα των φαρμάκων που διατίθενται στην αγορά έχουν αρχίσει να μειώνονται. Έτσι, για να εξασφαλίσουμε την κατά το δυνατόν απρόσκοπτη καθολική πρόσβαση των ασθενών στο απαραίτητο φάρμακο, δε θα πρέπει να λειτουργούμε με τη λογική της αποθεματοποίησης, αλλά τις λογικής χρήσης των αποθεμάτων για την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων που τα χρειάζονται.

Ήδη τα φαρμακεία αγοράζουν από τις αρχές της εβδομάδας με πλαφόν από τις φαρμακαποθήκες και προσπαθούν να διαχειριστούν το απόθεμά τους με τον προσφορότερο τρόπο. Παρακαλούμε, λοιπόν, όπως εκδώσετε οδηγία προς τα μέλη σας ώστε η συνταγογράφηση να είναι συνετή, να καλύπτει ανάγκες το πολύ μηνός κι όσο το δυνατόν να αποφεύγεται το «κλείδωμα» των συνταγών με συγκεκριμένη εμπορική ονομασία, η οποία ενδέχεται να εμφανίζει έλλειψη και να μην μπορεί να γίνει υποκατάσταση.

Ελπίζουμε η κατάσταση αυτή να τελειώσει σύντομα, χωρίς μεγάλα προβλήματα, πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι και για το χειρότερο σενάριο και σε κάθε περίπτωση να συνεργαστούμε στενά για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69