tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ζήτημα των προσφύγων στην Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων

vasiadis2356

Η Τακτική Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Συλλόγων (CEOM) πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη με την συμμετοχή εκπροσώπων Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπροσωπήθηκε στην Συνδιάσκεψη της CEOM στο Λουξεμβούργο από τον Αναστάσιο Βασιάδη, Βλαδίμηρο Παναγιωτίδη, Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο και Μαρίλη Πασακιώτου.

Το θέμα που κυριάρχησε στην Σύνοδο ήταν η αθρόα μετακίνηση προσφύγων προς τις χώρες τις Ευρώπης συνεπεία της εμπόλεμης κατάστασης στην Συρία και τις συνέπειες για τους ίδιους και τις τοπικές κοινωνίες. Εκ μέρους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας έγινε λεπτομερής παρουσίαση της κατάστασης όπως διαγράφεται στην Ελλάδα και ζητήθηκε να ενεργοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω παρέμβασης της CEOM. Το αίτημα έγινε ομόφωνα αποδεκτό, από όλες τις Αντιπροσωπείες και ορίστηκε ειδική ομάδα επεξεργασίας της εισήγησης με την ανάθεση στη Ελληνική Αντιπροσωπεία του συντονισμού των εργασιών.

Στην Σύνοδο εξετάστηκαν επίσης σε κύκλους εργασιών, η δεοντολογική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους ιατρούς, η Διακήρυξη για την Κινητή Υγεία, η εξέλιξη των εργασιών για την Ευρωπαϊκή Ιατρική Δεοντολογία, τους Καθοριστικούς Κοινωνικούς Παράγοντες της Υγείας, την Ιατρική Δημογραφία, τις Δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιατρικών Συμβουλίων και τα πορίσματα από τις συναντήσεις των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Οργανώσεων.

Σε όλους τους κύκλους κατατέθηκαν επιμέρους επισημάνσεις σύμφωνα με τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από τον Α. Βασιάδη οι οποίες έγιναν αποδεκτές από την ολομέλεια της Συνδιάσκεψης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69