tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας στην απόφαση μετακίνησης γιατρών για το Σέλι

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με ανοιχτή επιστολή προς τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας), Δημήτριο Τσαλικάκη, σχετικά με την απόφαση μετακίνησης γιατρών από τα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρειας και Βέροιας προς το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.

Όπως τονίζεται, η απόφαση έγινε γνωστή με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι υγειονομικές ανάγκες των μονάδων από τις οποίες αφαιρούνται οι γιατροί, οι εφημερίες, τα προγραμματισμένα ραντεβού και οι άδειες του ιατρικού προσωπικού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει, μάλιστα, ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο δεν λειτουργεί τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς παραμένει ανοιχτό μόνο δύο με τρεις μήνες το χρόνο, όταν υπάρχει χιόνι. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το Σέλι βρίσκεται το Κάτω Βέρμιο, οικισμός με 80 περίπου μόνιμους κατοίκους που το καλοκαίρι πλησιάζουν τους 800 αλλά οι περισσότεροι ανεβοκατεβαίνουν στις πόλεις για τις δουλειές τους.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας καλύπτουν τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για πάνω από 40.000 κατοίκους, με καθημερινές διακομιδές, εφημερίες και ραντεβού, πολλές φορές πέραν του μήνα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος χαρακτηρίζει την απόφαση της ΥΠΕ άστοχη, και ζητά να ανακληθεί η απόφαση.

Η ανακοίνωση

"Με λύπη αλλά και μεγάλη έκπληξη λάβαμε γνώση σήμερα 14/7/2025 έγγραφο σας με ημερομηνία 11/7/2025 και ώρα 14.07, ημέρα Παρασκευή, με το οποίο μετακινείτε Ιατρούς από το Κ.Υ.Αλεξάνδρειας και το Κ.Υ.Βέροιας από σήμερα 14/7/2025 προκειμένου να καλύψουν υγειονομικές ανάγκες του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, χωρίς να υπολογίσετε εφημερίες, τα ρεπό των Ιατρών, τον προγραμματισμό των κανονικών αδειών, τα προγραμματισμένα ήδη ραντεβού κλπ.

Προφανώς έχετε παντελή άγνοια για tο Κάτω Βέρμιο και το Χιονοδρομικό Κέντρο. Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, παρά μόνο κάποιους μήνες (δύο - τρεις) το χειμώνα και όταν έχει χιόνι. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι αυτό βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το χωριό Κάτω Βέρμιο (Σέλι).

Το Κάτω Βέρμιο έχει μόνιμους κατοίκους λιγότερους από 80 (διαμένουν μόνιμα κάτω από 10). Το καλοκαίρι από αρχές Ιουλίου μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο ανεβαίνουν Βεροιοίς και Ναουσαίοι περίπου 800 κάτοικοι οι οποίοι τουλάχιστον οι μισοί ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά στις πόλεις για τις δουλειές τους (17 χιλιόμετρα περίπου).

Όπως καταλαβαίνετε είναι εντελώς άστοχη η ενέργεια σας να μετακινήσετε Ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, Ιατρούς εξουθενωμένους στα όρια της παραίτησης τους από το δημόσιο σύστημα, Ιατρούς που καθημερινά δίνουν την ψυχή τους και πολλές φορές εις βάρος της υγείας τους προκειμένου να καλύψουν ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε περιοχή με πάνω από 40.000 πληθυσμό, με πολλές μετακινήσεις στα διάφορα χώρια και κωμοπόλεις, με καθημερινές διακομιδές βαρύτατων περιστατικών από το Κέντρο Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ημαθίας, με εφημερίες και τακτικά ιατρεία στις μονάδες τους, με ραντεβού που ξεπερνούν πολλές φορές το μήνα.

Δεν θα αναλύσω την απόρριψη του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας ως συμβουλευτικό όργανο (Ν.Π.Δ.Δ.) σε θέματα υγείας, όπως ορίζει η κείμενη Νομοθεσία. Μας έχετε συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες.

Όμως ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε τέτοιου είδους κατάφορη αδικία εις βάρος των Ιατρών μελών του.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΜΕ Α.Π.:35933/11•7-2025 ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ".

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69