BANNER ME POS 987x100px

tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στο Νοσοκομείο Βέροιας

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ημαθίας καλεί όλους τους υγειονομικούς και πολίτες της περιοχής να συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024. Η απεργιακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στο Νοσοκομείο Βέροιας στις 12:00 μ.μ., με στόχο την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον χώρο της υγείας.

Η απεργία αναδεικνύει τις ελλείψεις σε προσωπικό, την υποστελέχωση που καθιστά τις εργασιακές συνθήκες αφόρητες, καθώς και τις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις γιατρών και νοσηλευτών, που υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια και αναγκάζονται να εργάζονται με "μπλοκάκια". Χαρακτηριστικά, στο Νοσοκομείο Νάουσας υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων, ενώ σε όλο τον νομό Ημαθίας καταγράφονται μόνο τρεις μόνιμοι αναισθησιολόγοι.

Οι λόγοι της απεργίας περιλαμβάνουν επίσης τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου για επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, τις ληστρικές εργολαβίες σε τομείς καθαριότητας και σίτισης, την έλλειψη πληρωμάτων ΕΚΑΒ και την υπολειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η Ένωση, παράλληλα, διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, καθώς και για τη μη ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

kyriazis

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69