tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την οριστική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την οριστική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στο λιανεμπόριο, ώστε από 1 Ιουλίου καταστηματάρχες και υπάλληλοι να είναι έτοιμοι για την οριστική χρήση της.

Ο πρόεδρος Γιώργος Καρανίκας και τα μέλη της Διοίκησης της ΕΣΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία Epsilon-Net και τους Εμπορικούς Συλλόγους της Xώρας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις για την διαδικασία, τον τρόπο χρήσης της ψηφιακής κάρτας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των λεπτομερειών, για την όσο το δυνατόν ομαλότερη εφαρμογή του συστήματος.

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΕΣΕΕ εξακολουθήσει να θέτει, στο Υπουργείο εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τα σοβαρά ζητήματα υποδομής που έχουν προκύψει στην πορεία μετάβασης, όπως η προμήθεια υλικού, η επιλογή του κατάλληλου λογισμικού, η κάλυψη των εξόδων, η προετοιμασία των λογιστηρίων, η διαθεσιμότητα των εξειδικευμένων τεχνικών και η εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να κοστίσουν ακριβά. - Κι αυτά χωρίς να υπολογίζεται η ίδια λειτουργία της κάρτας, όπως η έκδοση ενός εύχρηστου εγχειρίδιου χρήσης, τα ενδεχόμενα χτυπήματα χωρίς κυκλική ολοκλήρωση, ο χρόνος ανοχής για προγενέστερες εισόδους στα σταθερά ωράρια απασχόλησης, το τι ακριβώς θα ισχύσει με τους δευτερεύοντες ΚΑΔ των εμπορικών επιχειρήσεων που είναι εκτός πλαισίου κ.α. δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

Σε τοπικό επίπεδο η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου επισημαίνει ότι εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας Εργασίας είναι ένα μέτρο που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και προστατεύει τόσο τον εργαζόμενο, όσο και τον υγιή ανταγωνισμό.

«Θεωρούμε πολύ σημαντική την παρέμβαση της ΕΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την τρίμηνη χρονική παράταση, (αρχικά είχε οριστεί η 1η Απριλίου καταλυτική ημερομηνία), της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας και στο λιανικό εμπόριο, καθώς έως την 1η Ιουλίου 2024, όπου θα είναι η πλήρης επιχειρησιακή εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, οι επιχειρήσεις θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να ενημερωθούν για το νέο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΡΓΑΝΗ και να
προχωρήσουν στη συνέχεια στις απαιτούμενες ενέργειες για τη συνολική χρήση των εφαρμογών του», δήλωσε η κα Τσιπουρίδου και πρόσθεσε ότι κρίνεται απαραίτητο ν’ απαντηθούν στο διάστημα αυτό όλα τα ερωτήματα σχετικά με την χρήση της ψηφιακής κάρτας, προκειμένου να γίνει απρόσκοπτα και επιτυχώς η εφαρμογή της και συγκεκριμένα:

● Θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ένα μικρό διάστημα «ανοχής» στην είσοδο ή και την έξοδο του εργαζόμενου και κατά συνέπεια στο χτύπημα της κάρτας. Να δοθεί ένα ελάχιστο διάστημα ανοχής (π.χ. 20 λεπτά), όπου αυτός ο χρόνος να μη λογίζεται ως υπερεργασία, ιδίως όταν απαιτείται για την προετοιμασία ανάληψης ή αποχώρησης από την εργασία.

● Χρειάζεται διευκρίνιση για το εάν και το πώς εφαρμόζεται η ψηφιακή κάρτα σε δευτερεύοντες ΚΑΔ, εφόσον βέβαια ο κύριος ΚΑΔ έχει υποχρέωση.

● Επίσης, χρειάζεται διευκρίνηση για τη χρήση ψηφιακής κάρτας και από εργαζόμενους που απασχολούνται σε καταστάσεις «shop in a shop».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69