tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κοινό “μέτωπο” Ημαθίας και Πιερίας για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Οι ενέργειες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας κατά την τρέχουσα κυβερνητική τετραετία κυριάρχησαν στην κοινή εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού τα Επιμελητήρια Ημαθίας και Πιερίας, το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου στη Βέροια. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας, οι δύο πρόεδροι κ.κ.Μπίκας και Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το επιχειρείν σε μια περίοδο που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 2019, για να ακολουθήσουν οι πρωτοφανείς συνθήκες που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού και αμέσως μετά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ.Γιώργος Μπίκας «σε αυτές τις ομολογουμένως απροσδόκητα δυσμενείς συνθήκες η οικονομία μας κατάφερε να σταθεί όρθια. Γεγονός που μόνο ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα».

Αυτές ακριβώς τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ανέπτυξε ο καλεσμένος υφυπουργός Οικονομικών κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Συνοπτικά, ο υπουργός έκανε λόγο για το το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής που έφτασε σε όλο το φάσμα του επιχειρείν, για την επιδότηση του ενεργειακού κόστους, για τη στήριξη των επιχειρήσεων για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή του 2021, που για πρώτη φορά επεκτάθηκε και στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 22%, στη μείωση της προκαταβολής φόρου, στη μείωση της φορολόγησης των μερισμάτων στο 5% και στο κυβερνητικό πρόγραμμα για περαιτέρω μειώσεις στη φορολογία και αύξηση μισθών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός προανήγγειλε την ένταξη της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας τέλος με τον καλύτερο τρόπο σε μια εκκρεμότητα πολλών ετών.

Για την πολύτιμη συμπαράστασή του στις επιχειρήσεις των δύο γειτονικών νομών, ο Ημαθιώτης υφυπουργός Οικονομικών κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος έλαβε τιμητικές πλακέτες από τους προέδρους των Επιμελητηρίων Ημαθίας και Πέλλας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69