tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή με την Περιφέρεια στην Έκθεση «PLANT BASED WORLD 2022» του Λονδίνου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην Έκθεση Τροφίμων «PLANT BASED WORLD 2022», που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως και την 1 Δεκεμβρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο National Hall of Olympia London, στο Λονδίνο.

Η Διεθνής Έκθεση «PLANT BASED WORLD» είναι το μοναδικό εκθεσιακό γεγονός που παρέχει έναν επαγγελματικό χώρο, όπου οι παραγωγοί προϊόντων φυτικής προέλευσης, οι πάροχοι τροφίμων, οι λιανοπωλητές, οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές, οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας και οι καταναλωτές μπορούν να λάβουν εκπαίδευση, ευκαιρίες δικτύωσης διεθνούς και υψηλού επιπέδου και ενημέρωση για τις πιο σύγχρονες καινοτομίες στη φυτικό τρόπο διαβίωσης.

Ο κλάδος Plant Based είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες τροφίμων, με διψήφια αύξηση το 2019 και αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί, με τις πωλήσεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως έως το 2024.

Τα plant-based προϊόντα αποτελούν φυτικές τροφές με λίγα ή καθόλου ζωικά προϊόντα. Συγκαταλέγονται στην κατηγορία vegan ή vegetarian H διαφορά με την vegan είναι ότι η vegan διατροφή εξαλείφει όλα τα ζωικά προϊόντα εξ’ ολοκλήρου, ενώ η plant-based περιλαμβάνει γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, μέλι, κρέας, πουλερικά και ψάρια. Μια διατροφή plant based στοχεύει στη μεγιστοποίηση της κατανάλωσης φυτικών τροφών με θρεπτικά συστατικά, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα έλαια και τα ζωικά τρόφιμα (συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αυγών).

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εν λόγω έκθεση είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει σε αυτή την έκθεση, δίνοντας τη δυνατότητα σε παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα plant-based προϊόντα τους.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,

Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ,

Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε δράσεις με την Περιφέρεια.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313330391 (Τσιαμπαλή Χαρίκλεια) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69