tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα εμπορικά και πολιτιστικά γεγονότα στην υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης

Γράφει η Τουπεκτσή Λίνα, Γεωπόνος Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Η πόλη της Θεσσαλονίκης κινείται έντονα αυτές τις ημέρες, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, ψυχαγωγικά, και όλα αυτά επειδή και πάλι μετά από δυο χρόνια λειτουργεί η 86η ΔΕΘ. Θεσσαλονικείς, Βεροιώτες, Άραβες, Βαλκάνιοι συμμετέχουν στο γεγονός είτε ως εκθέτες είτε ως επισκέπτες, πρωταγωνιστούν σε μια γιορτή που αποφέρει ποσοτικά και ποιοτικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.

Τεχνικές εταιρίες, ξενοδοχεία, ταξί, εστιατόρια, καταστήματα επωφελούνται από αυτή την κίνηση και προσδοκούν υψηλότερους τζίρους για να μετριάσουν την γενικότερη οικονομική δυσπραγία των καιρών μας. Τέτοια γεγονότα πρέπει να στηρίζονται από τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου εμμέσως να ωφελείται η πόλη στην εικόνα και την αναγνωσιμότητα της και ο επιχειρηματικός κόσμος με την αυξημένη ζήτηση.

Η πόλη μας η Βέροια, εκτός του φυσικού κάλλους της, διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πολιτιστικά, ιστορικά, θρησκευτικά, αρχαιολογικά και γαστρονομικά πλεονεκτήματα για να επωφεληθεί από την διοργάνωση μικρών ή μεγαλύτερων εθνικών ή διεθνών γεγονότων. Ως πόλη που γειτνιάζει με τη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προσελκύει ένα μέρος των επισκεπτών όχι μόνον της ΔΕΘ, αλλά και των λοιπών γεγονότων που πραγματοποιούνται. Ακόμα, μικρότερα αυτόνομα γεγονότα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως παράγοντας προσέλκυσης τουριστικής ζήτησης. Παρότι αρκετά γεγονότα πραγματοποιούνται στην πόλη και τον νομό μας αυτά θα πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω ώστε όχι μόνον να ικανοποιούν τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των κατοίκων αλλά να λειτουργούν υπερτοπικά ώστε να προσελκύουν επισκέπτες και κατ’ επέκταση εισερχόμενο στο νομό μας εισόδημα.

Και επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, η τοπική αυτοδιοίκηση που έχει κυρίαρχο ρόλο στην διοργάνωση των παραπάνω γεγονότων έχει δυνατότητες βελτίωσης με φρέσκες ιδέες και επαγγελματική προσέγγιση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69