tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας σε τουριστική έκθεση στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας

Η Ένωση των Ξενοδόχων της Ημαθίας μέσω του προέδρου της Δημήτρη Μάντσιου συμμετείχε στην στο τουριστικό περίπτερο της Π.Κ.Μ. στη έκθεση "Travel & Nature κομμάτι της Caravan-Salon 2022 το Hall 3 που πραγματοποιείται από  24/8/2022 έως τις 04/09/2022 στο εκθεσιακό κέντρο Messe στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Στη μεγαλύτερη σε διάρκεια τουριστική έκθεση της Ευρώπης, 12 ημερών, παρουσιάζετε όλο το φάσμα του υπαιθρίου και εναλλακτικού τουρισμού με βάση τον αυτοκινούμενο τουρισμό με τις ποιο ελκυστικές περιοχές του κόσμου με ιστορικό, πολιτισμικό, γαστρονομικό ενδιαφέρον αλλά και με ποικίλες δραστηριότητες αναψυχής στη φύση.

Τόσο η οργάνωση της έκθεσης όσο και των προβαλλόμενων δραστηριοτήτων των προορισμών είναι υποδειγματική και ανταγωνίσιμη στα κίνητρα που επηρεάζουν τους επισκέπτες για την επιλογή τους.

Το Ελληνικό περίπτερο αποτελούν η Περιφέρειες Ηπείρου, Ηρακλείου Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Στο σταντ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζονται οι πέντε περιφερικές ενότητες με έντυπο υλικό και δίνονται περισσότερες εξηγήσεις και προτάσεις από τα στελέχη του τμήματος τουρισμού της Π.Μ.Κ. τον γερμανόφωνο κ. Ανδρέα Κισκίνη, την Δρ Ευαγγελία Μυλωνά και την κ. Αργυρώ Παπαϊωάννου τους οποίους ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τη συνεισφορά τους στην τουριστική μας ανάπτυξη.

Εκτός των γενικών φυλλαδίων της ΠΜΚ η Π.Ε. Πιερίας συμμετείχε με γερμανόγλωσσο φυλλάδιο «Olympus Riviera» προβολής της περιοχής καθώς και ξεχωριστό έντυπο με τίτλο «Pieria Mountains the balcony of the Muses» προβάλλοντας την περιοχή τους.

Το περίπτερο επισκέφτηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος κος Βασίλης Κοϊνης καθώς και πλήθος υποψηφίων ταξιδιωτών για την χώρα μας.

Την Κυριακή 4/9/22 αναμένεται η επισκεψιμότητα στην έκθεση να ξεπεράσει το 1εκ επισκέπτες διότι όλες οι εταιρίες προσφέρουν κάτω του κόστους τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα από τους διοργανωτές.

Σημαντικό ενδιαφέρον δείχνουν οι Γερμανοί που θέλουν να επισκεφτούν την χώρα μας για πιστοποιημένες διαδρομές στον Όλυμπο και στην Ήπειρο, τις αρχαιότητες της Ημαθίας και στις παραλίες της Χαλκιδικής. Το Ντίσελντορφ συνδέεται καθημερινά με πτήσεις της Aegean με Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο.

Ζητούμενο των επισκεπτών του περιπτέρου είναι 10-15νθημερες εκδρομές στην Ελλάδα που να περιλαμβάνουν 7-8 ημέρες σε κάποια παραλία και τις υπόλοιπες ημέρες σε εξωτερικές δραστηριότητες στη φύση με ιδιαίτερη προτίμηση την εξερεύνηση του αρχαιολογικού πολιτισμού της χώρας μας, επισκέψεις σε οργανωμένα οινοποιεία και ζυθοποιίες, σε συνδυασμό με καλό φαγητό και ευχάριστη διαμονή.

"Από τη μεριά της Ένωση μας έγιναν συναντήσεις με  μέλη Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και μάθαμε ότι στη γύρω περιοχή διαμένουν περί τους 30.000 Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς που μιλούν Ελληνικά και έχουν στόχο να επισκεφτούν την Ελλάδα μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους.

Παράλληλα μας επισημάνθηκε ότι οι τουρίστες ζητούν να γνωρίζουν από πριν τα ωράρια των  αρχαιολογικών χώρων, των επισκέψιμων οινοποιείων και ζυθοποιείων, η προβολή πληροφοριών μέσω app, καθώς η ύπαρξη πιστοποιήσεων των πεζοπορικών και αναρριχητικών διαδρομών  με έμπειρους οδηγοί βουνού.

Οι πωλήσεις στη Γερμανία σε αυτονομούμενα έχει διπλασιαστεί το 2022 λόγο covid και οι camperistes επιλέγουν την Ελλάδα ως ένα προσιτό και ασφαλή προορισμό.

Είναι καιρός πλέον να δουν οι διοικήσεις τη ορθολογική διαχείριση του ορεινού μας πλούτου με πρωτίστη ενέργεια τη  δημιουργία camper stop με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα διότι οι ταξιδιώτες αυτοί συνεισφέρουν περισσότερο στην τοπική κοινωνία εάν μείνουν 3-5 ημέρες στην περιοχή ακολουθώντας το παράδειγμα της Καλογριάς στη Δυτική Αχαΐα και της Πρέβεζας που αύξησαν κατά 25% την επισκεψιμότητα τους χάρη στο οργανωμένο camper stop που δημιούργησαν.

Στη μεγάλη καμπάνια προβολής οι διοργανωτές προσκαλούν τους επισκέπτες με το σλόγκαν «Ανακαλύψτε συναρπαστικούς προορισμούς με το όχημα αναψυχής σας και εμπνευστείτε για αυτό, στον εκθεσιακό χώρο "Travel & Nature" στην Αίθουσα 3.

«Ζήστε ένα πολύχρωμο πρόγραμμα για ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς, εκδρομών, με εμπειρίες στη φύση, συμβουλές περιηγήσεων, καθώς και οργανωμένα κάμπινγκ».

Είναι καιρός πλέον να δούμε την Ημαθία όλοι μαζί πως θα βελτιώσουμε τις υποδομές μας και με ποιον τρόπο θα τις προβάλουμε για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα που θα βοηθήσει όλους τους τομείς" αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69