tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αποστόλου: Ο πόλεμος πλήττει τον κλάδο - 80.000 τόνους ροδάκινα έστελνε η Ελλάδα σε Ρωσία - Ουκρανία

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα χάνει τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας, αλλά και της Λευκορωσίας - Ουκαρανίας που απορροφά το 1/3 της ετήσιας παραγωγής του χυμού ροδάκινου (40.000 τόνοι ροδάκινα) και το 10% της πρώτης ύλης που μεταποιείται σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού και κομπόστας  υποστήριξε  ο πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλου μιλώντας στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

Ο ίδιος τόνισε πως η ποσότητα που έστελνε η Ελλάδα σε αυτές τις τρεις χώρες ξεπερνά τις 80.000 τόνους ροδάκινα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αγορές που θα μπορούσαν να καλύψουν τις απώλειες. Ο κλάδος της κονσερβοποιίας είναι σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγικός και ήδη καλύπτονται οι ανάγκες των άλλων χωρών. Ο κ. Αποστόλου προτείνει την άμεση εφαρμογή προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα οποία θα αγοραστούν οι ποσότητες που λόγω του πολέμου παραμένουν αδιάθετες. Ο κλάδος της κονσερβοποιίας φέρνει ετήσιο συνάλλαγμα στην Ελλάδα που προσεγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ και δίνει δουλειά σε 10.000 ανθρώπους, υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου.

Εκτός από τον πόλεμο, ο  Κ. Αποστόλου αναφέρθηκε και στο ανεξέλεγκτο, όπως το χαρακτήρισε, κόστος παραγωγής, με το κουτί τις κονσέρβας να έχει αυξηθεί 60%, η ζάχαρη 50% και η ενέργεια να έχει τριπλασιαστεί.

Δείτε τι είπε ο κ. Αποστόλου: 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69