tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας

Την αγωνία της για το αύριο, μετά τις ζημιές που έχει προκαλέσεις στην δουλειά των μελών της η πανδημία, εκφράζει με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Αναλυτικά αναφέρει:

"Σας παρακαλούμε, Αναλογιστείτε! Τι σημαίνει για κάθε κυβέρνηση λιανεμπόριο;

Οι υπουργοί που παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον του λιανεμπορίου, πως σκέφτονται; Το 2022 είναι μια χρόνια, που δυστυχώς ξεκινάει με απόνερα της κρίσης των μνημονίων και του COVID-19.

Έχουμε την αίσθηση, ότι οφείλουμε να σας περιγράψουμε την υπάρχουσα κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στην ελληνική αγορά των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι τζίροι, ειδικά των δυο τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, οδηγούν την αγορά σε τέλμα, που δυστυχώς δεν έχει επιστροφή.

Το συσσωρευμένο χρέος προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το κράτος και τους προμηθευτές είναι πλέον θηλιά σε κάθε έμπορο.

Με δεδομένη την άνιση κατανομή, από πλευρά του κράτους, των πόρων, που δόθηκαν ως ενίσχυση την περίοδο των lockdown, σε σχέση με την εστίαση, έφερε πολλούς συναδέλφους αντιμέτωπους με το ζήτημα της επιβίωσης.

Ποτέ δε ζητήσαμε κάτι παραπάνω ως στήριξη, για να μπορέσουμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι στην κοινωνία και φυσικά στις οικογένειες μας!

Ζητήσαμε ισότητα και ισονομία, δηλαδή να πάρουμε το αντίστοιχο μερίδιο από το κράτος που πήραν οι συνάδελφοι της εστίασης.

Δυστυχώς είχαμε την ατυχία μα μην χρησιμοποιούμε στις επιχειρήσεις μας καλαμάκια για καφέ και σουβλάκια. Διότι τα εμπορεύματά μας δεν είναι πάντοτε συνυφασμένα με εκείνα που διαθέτει η βιομηχανία του τουρισμού.

Ως συνέπεια των προηγούμενων, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τα αμέτρητα χρέη που μας κατακλύζουν καθημερινά. 

Έχουμε ένα άτυπο lockdown χωρίς να είμαστε κλειστοί! Στις μικρές επαρχιακές πόλεις (Κοζάνη, Φλώρινα, Έδεσσα, Βέροια, Γρεβενά κ.λ.π.) το αγοραστικό κοινό που κυκλοφορεί στους δρόμους είναι μηδαμινό ως και μηδενικό.

Θεωρήστε δεδομένο, ότι οι πιο πολλοί έμποροι ασπάζονται την φιλοσοφία της ελεύθερης αγοράς και του υγειούς ανταγωνισμού.

Ως εκ τούτου, η πλειονότητα συμφωνεί με την φιλοσοφία της σημερινής μες κυβέρνησης. Το αίσθημα των συναδέλφων κάθε άλλο παρά αυτό είναι!

Το αίσθημα της αδικίας όμως που νιώθουμε όλοι εμείς, οι μικροί έμποροι, έχει εξελιχθεί σε οργή κατά των κυβερνώντων που εξαγγέλλουν μέτρα «στήριξης».

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αν με την παρούσα επιστολή καταφέραμε να σας δώσουμε την πραγματική εικόνα της αγοράς, ούτε και αν μπορέσαμε να σας περάσουμε το αίσθημα του κάθε ιδιοκτήτη λιανεμπορίου .

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά γνωρίζουμε είναι, ότι μπροστά μας έχουμε μια τρομακτική τρικυμία που ως καλοί καπετάνιοι καλούμαστε για ακόμη μια φορά να ανταπεξέλθουμε!".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69