tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θα αποζημιωθούν οι πληττόμενες από τον παγετό ιδ. Επιχειρήσεις, επιχειρήσεις μεταφορών και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της ΕΘ.Ε.Α.Σ. με τον Υφουργό Οικονομικών κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο και σε συνέχεια της ψήφισης του νόμου ν4859/2021, στο άρθρο 21 του οποίου προβλέπεται το «Προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης βάσει του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιχειρήσεις με μεγάλες οικονομικές απώλειες, σε περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές», πρόκειται να εκδωθεί σχετική ΚΥΑ των Υπ.Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία θα καθοριστούν, μεταξύ άλλων οι δικαιούχοι, η μεθοδολογία προσδιορισμού του ύψους της ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις χορήγησης, η διαδικασία υποβολής σχετικής αίτησης, τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης της ενίσχυσης καθώς και ο τρόπος καταβολής της.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ανωτέρω μέτρου, κατόπιν αιτήματος προς τον Υφ.Οικονομικών κ.Απόστολο Βεσυρόπουλο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπ.Οικονομικών με τη συμμετοχή της ΕΘ.Ε.Α.Σ., με σκοπό την ενημέρωση και τον συντονισμό των Ιδ.Επιχειρήσεων, των Επιχειρήσεων Μεταφορών και των Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας.

Ταυτόχρονα συζητήθηκε και το θέμα της διαδικασίας καθορισμού των περιοχών που έχουν υποστεί ζημίες από φυσικές καταστροφές, ως «πληγείσες» περιοχές έτσι ώστε να τύχουν των ευεγερτημάτων που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Το Επιμελητήριο Ημαθίας και η ΕΘ.Ε.Α.Σ., ανέλαβε την δέσμευση να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες Οργανώσεις της χώρας  και να συντονίσει τις ενέργειες, έτσι ώστε να προετοιμάσουν έγκαιρα του σχετικούς φακέλους των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μετά την προβλεπόμενη έκδοση της ανωτέρω ΚΥΑ και εξέφρασε την ικανοποίηση της προς τον κ.Βεσυρόπουλο για την συμβολή του στην ευμενή αντιμετώπιση των αιτημάτων της.

Ένα από τα στοιχεία τα οποία θα απαιτηθούν για την υποβολή των αιτημάτων ενίσχυσης, θα είναι το έντυπο Ε3 της ΑΑΔΕ, συμπληρωμένο με τα απαιτούμενα στοιχεία του Πίνακα Α’, και επίσης συμπληρωμένους μόνο τους Κωδικούς 500, 520, 580 του εν λόγω εντύπου, με δεδομένα που θα προκύπτουν από τις λογιστικές εγγραφές των φορολογικών βιβλίων έκαστου φορέα. Το έντυπο Ε3 θα πρέπει να υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπο του Νομικού Προσώπου και τον Λογιστή.

Επίσης θα συνυποβληθεί βεβαίωση Ορκωτού Λογιστή ή Ελεγκτή, ο οποίος θα επιβεβαίωνει με ξεχωριστή σχετική βεβαίωσή του, τα ποσά που θα αναγράφονται στις προαναφερθέντες κωδικούς 500, 520, 580 του Εντύπου Ε3. Με μεταγενέστερες οδηγίες θα σας ενημερώσουμε πού θα αναρτηθούν.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69