tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Κλειστά τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ την Τετάρτη - Διαμαρτύρονται οι πράκτορες για την απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων

Σε απεργία προχωρούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματά τους. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, θεωρούν το μέτρο άδικο και αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους την Τετάρτη το πρωί. Αναλυτικά η επιστολή τους:

"Παρόλο που εδώ και δύο χρόνια η πανδημία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην αγορά, αλλά και ειδικότερα στο δίκτυο μας, όλοι εμείς οι σχεδόν 4.000 πράκτορες του ΟΠΑΠ ανά την Ελλάδα, αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι χρέος και ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία είναι να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες πρόληψης και περιορισμού της νόσου COVID-19.

Από την πλευρά μας ακολουθήσαμε πιστά, με υποδειγματική συμμόρφωση και πειθαρχία τα πλέον αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ακόμα κι αν πιστεύαμε ότι κάποια εξ αυτών θα είχαν άμεσα αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία των καταστημάτων μας καιστα έσοδα των οικογενειών μας.

Κανείς σήμερα  δεν μπορεί να παραμερίσει ότι ο κλάδος μας είναι ίσως ο περισσότερο συγκριτικά πληττόμενος από την πανδημία και πιθανότατα αυτός που έλαβε την λιγότερη στήριξη από την Πολιτεία όλη αυτή την περίοδο.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί μια απλή παράθεση (ενδεικτικά) κάποιων δεδομένων:

 1. Είμαστε ενδεχομένως ο κλάδος στον οποίο επιβλήθηκαν τα πλέον πολύμηνα lockdown. Για εμάς ειδικότερα το lockdown ήταν απόλυτο και διαρκές, χωρίς οποιαδήποτε πρόβλεψη για κάποιου είδους εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας, όπως clickaway, click in shop, takeaway κλπ. Είμαστε επαγγελματίες που για πολλούς μήνες το εισόδημα μας ήταν στο απόλυτο μηδέν και επιπλέον με την εξέλιξη αυτή ουσιαστικά ευνοήθηκε εις βάρος μας οonline ανταγωνισμός, με τις όποιες επιπλέον συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος μας.
 1. Επί μήνες, ο κλάδος μας αγνοείτο από μέτρα στήριξης - όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή - και όταν πλέον λάβαμε κάποιας μορφής οικονομική αρωγή, αυτή ήταν ελάχιστη για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης και των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων μας.
 1. Γίναμε μάρτυρες καταστάσεων στις οποίες μέτρα που ίσχυαν σε αντίστοιχους ή ομοειδείς κλάδους να μην επιτρέπονται στα καταστήματα μας. Για παράδειγμα, ακόμα και σήμερα,κανείς μας δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί υπήρχε πρόσφατα ο περιορισμός του ενός καθήμενου πελάτη ανά τραπέζι στα καταστήματα μας, όταν αυτό δεν ίσχυε πουθενά αλλού.

Σήμερα γίναμε για ακόμη μια φορά μάρτυρες άνισης μεταχείρισης προς το κλάδο μας, που έχει ως αποτέλεσμα ένα ακόμα άμεσο πλήγμα στα έσοδα των πρακτορείων μας, γεγονός που εντείνει περαιτέρω την αγωνία για το μέλλον και την επιβίωση μας, τόσο για εμάς των σχεδόν 4.000 πρακτόρων ΟΠΑΠ, όσο και για των περίπου 20.000 εργαζομένων μας σε όλη την χώρα.

Το περασμένο Σάββατο διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι στο ΦΕΚ με τα νέα μέτρα εναντίον του κορωνοΐου, απαγορεύτηκε η είσοδος όσων διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ στα καταστήματα μας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν ιδιαίτερα αιφνιδιαστική, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική αναφορά, διαβούλευση ή προειδοποίηση σε όσες επαφές είχαμε ως κλάδος με κρατικούςαξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες.

Ακόμα μεγαλύτερη όμως ήταν η έκπληξη μας όταν διαπιστώσαμε ότι όσοι διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ μπορούν να εισέρχονται  κανονικά (έστω και μεέλεγχο των σχετικών πιστοποιητικών) σε όλο το υπόλοιπο λιανεμπόριο, είτε μιλάμε για μαγαζιά της γειτονιάς, είτεγια οργανωμένες αλυσίδες καταστημάτων.

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ναισχύει αυτό για όλα τα εμπορικάκαταστήματα, αλλά όχι για το δίκτυο τωνκαταστημάτων μας, που με μηδενικήφοροδιαφυγή συνιστούμε το μεγαλύτεροκαι πλέον οργανωμένο εμπορικό δίκτυοσε όλη την Ελλάδα!

Σε κάθε περίπτωση, ως ΠΟΕΠΠΠ οφείλουμενα σημάνουμε συναγερμό, καθώς ο κλάδοςμας έχει φτάσει στα όρια του.

Ήδη αντιμετωπίζουμε τεράστιεςδυσκολίες και η κατάσταση γίνεταιακόμα πιο δύσκολη, κάθε φορά πουεπιβάλλονται μέτρα που στερούνταιλογικής, καθώς  ισχύουν σχεδόναποκλειστικά για εμάς και τα οποία εντέλει "χτυπούν" ακόμη και την ίδια τηνΠολιτεία.

Χαρακτηριστικές είναι οι επιπτώσειςστα έσοδα του Κράτους, καθώς ηαπαγόρευση εισόδου σε όσους έχουνυποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχοστρέφει αυτούς τους πελάτες στονπαράνομο τζόγο, δηλαδή σε "μαγαζιά" απότο οποία το Ελληνικό Δημόσιο δενλαμβάνει ούτε ένα ευρώ και όπου ητήρηση των υγειονομικών μέτρων είναιμια άγνωστη έννοια.

Επιπλέον, το μέτρο αυτό συνιστά μιαακόμη έμμεση μορφή ενίσχυσης του online ανταγωνισμού έναντι των καταστημάτωνμας, όπως συμβαίνει σε όλη την πορεία της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Για όλους αυτούς του λόγους, η ΠΟΕΠΠΠκαι οι κατά τόπους Ενώσεις ΠρακτόρωνΟΠΑΠ ανά τη χώρα αποφάσισαν ναξεκινήσουν άμεσα δυναμικέςκινητοποιήσεις εναντίον της συνεχιζόμενης και πολυδιάστατηςκατάφωρης αδικίας εναντίον μας.

Μεταξύ άλλων, στις 24 Νοεμβρίου,προχωράμε σε προειδοποιητική στάσηεργασίας, από το πρωί έως και τις 3 μ.μ., και διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από κτίρια κυβερνητικών φορέων και αξιωματούχων σε όλη την Ελλάδα.

Εδώ και δεκαετίες, ο κλάδος μας έχειδείξει ότι ξέρει να αγωνίζεται και νακάνει ό,τι χρειάζεται για ναπροστατεύσει το δίκιο του και τιςχιλιάδες οικογένειες που εκπροσωπεί.

Ως ΠΟΕΠΠ, δηλώνουμε ότι ο καιρός που"μια καλή κουβέντα" ή ένα "φιλικόχτύπημα στην πλάτη" αρκούσε, έχειπεράσει.

Δεν θα καταστήσουμε εφικτό καιαποδεκτό να λαμβάνονται αποφάσεις γιαεμάς, τα καταστήματα μας και τις ζωέςμας, χωρίς καν να λαμβάνονται υπόψη οιαπόψεις και οι προτάσεις μας.

Στο πλαίσιο αυτό και ως ελάχιστο μέτρογια την αποφυγή της οικονομικήςκαταστροφής μας, αιτούμαστε άμεσα απότην Ελληνική Πολιτεία:

 1. Πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπωνλειτουργίας για τα καταστήματα μας που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση γρήγορων συναλλαγών με όλους τους πολίτες.
 1. Να επιτραπεί στα καταστήματα τουδικτύου του ΟΠΑΠ η παραμονή όσωνδιαθέτουν βεβαίωση αρνητικούεργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνεικαισε άλλους κλάδους.
 1. Να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνηςτήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή καιεπίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού)στους πελάτες-καταναλωτές.

Να υιοθετηθούν επίσης μέτρα στήριξηςπου μπορούν να δώσουν άμεσα μια "ανάσα"

στα καταστήματα μας και να προλάβουντην οικονομική καταστροφή του κλάδουμας, όπως συγκεκριμένα:

 1. Άρση της υποχρέωσης περί επιστροφήςοποιοδήποτε ποσού από τις ενισχύσειςπου έχουμε εισπράξει με τη μορφή τωνπροκαταβολών.
 1. Επιδότηση ενοικίου.
 1. Αναστολή φορολογικών καιασφαλιστικών υποχρεώσεων (εισόδημα καιρυθμίσεις).
 1. Ένταξη του κλάδου μας σε πρόγραμμαχρηματοδότησης ΕΣΠΑ.
 1. Κάλυψη του δώρου Χριστουγέννων,λαμβανομένων υπόψη των επιπρόσθετωνμισθολογικών αναγκών πουδημιουργούνται λόγω των επιβληθέντωνμέτρων.

Την Τετάρτη το πρωί κλείνουμε όλοι τακαταστήματα μας και μπαίνουμε δυναμικάστον αγώνα!".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69